Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka plněná restovanými játry

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Tato lahodná roláda zaujme na první pohled a potěší i zajímavou chutí. Náplň rolády z vepřové panenky tvoří restovaná játra. Plátky rolády podáváme s opečenou slaninou, fazolkami a plátky hrušek.

Přidat do oblíbených poslirecept poslirecept Přidat komentář

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 913 kJ /
2 369 kcal
Bílkoviny228,93 g
Tuky116,78 g
Vláknina29,38 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 925 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy86,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle restujeme asi 3 minuty nakrájená játra. Poté je přesuneme do mixéru, přidáme nakrájenou cibulku, česnek, smetanu, lístky tymiánu, sůl a pepř. Rozmixujeme na hladký krém. Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Krok 3: Panenku podélně rozkrojíme na obdélníkový plát. Rozklepeme, osolíme a potřeme játrovým krémem. Maso zabalíme a převážeme provázkem. Krok 4: Roládu opečeme ze všech stran na pánvi s olejem a poté vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Hotovou panenku vyjmeme na prkénko a necháme 10 minut odpočinout. Krok 5: Slaninu rozložíme na pečicí papír a vložíme na 5 minut k masu opéct. Fazolky ponoříme na 2 minuty do vroucí vody. Poté je slijeme a prolijeme ledovou vodou. Krok 6: Hrušky nakrájíme na plátky a promícháme s fazolkami. Med prošleháme s hořčicí, citronovou šťávou a olejem. Podle chuti osolíme i opepříme a zálivku promícháme se salátem. Krok 7: Servírujeme se slaninou a s plátky rolády.

Zveřejněno 11. 9. 2024 18:01

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka plněná restovanými játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRoxv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Suroviny:
máslo, játra drůbeží, cibulka jarní, česnek, smetana, tymián, sůl, pepř mletý, olej, panenka vepřová, slanina, fazolky zelené, hruška, med, hořčice dijonská, šťáva citronová, olej olivový extra virgin, sůl, pepř mletý

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka plněná restovanými játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRoxv

Přidat fotografie receptu