Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 826 kJ / 675 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,75 g |
Tuky | 23,25 g |
Vláknina | 12,98 g |
Cholesterol | 84 mg |
Sodík | 705 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 42,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jednu hrušku omytou a osušenou zbavenou jádřince nakrájíme na měsíčky. Dáme do misky, přidáme sušené švestky, přilijeme koňak a necháme marinovat 1 hodinu. Očištěné špalíky předem vykostíme, cibuli a druhou hrušku nakrájíme na plátky, česnek nasekáme najemno a než začneme připravovat kapsy zapneme troubu na 180 ° C .
Krok 2: Z každého špalíku vytvoříme plátek i s kůží a ze všech stran osolíme a opepříme. Na plátky položené kůží dolů dáme plátek sedlácké šunky a část marinovaného ovoce. Přidáme lístky ze snítky tymiánu, přehneme plátky na poloviny a zajistíme jehlami na maso, párátky nebo svážeme kuchyňským provázkem.
Krok 3: Vytvořené kapsy přendáme do pekáčku a potřeme směsí oleje a koňaku, ve kterém se marinovalo ovoce Cibuli, hrušku, česnek a zbylou slaninu nakrájenou nadrobno přidáme do pekáčku k masu, podlijeme vínem a přiklopené poklicí nebo zakryté alobalem (matnou stranou ven) pečeme na 190 ° C cca 20-30 minut podle trouby a potřeby ještě můžeme podlít.
Krok 4: Poté přidáme máslo a odkryté dopečeme na 200 ° C do zlatova a křupavé kůžičky asi 10 minut.
Hotové kapsy necháme chvilku odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme s různě upraveným bramborem, bramborovou kaší nebo pyré podle chuti.
Hotové kapsy necháme chvilku odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme s různě upraveným bramborem, bramborovou kaší nebo pyré podle chuti.
Zveřejněno 31. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí kapsa s hruškou a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6nA0
Moje poznámka
Kuřecí kapsa s hruškou a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6nA0
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 13 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 15 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 16 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Markeeta před 1 hodinou
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 9 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 9 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 10 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 11 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 11 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 12 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 13 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 13 hodinami
Suroviny:
sůl,
pepř mletý,
hruška,
švestky sušené,
tymián čerstvý,
koňak,
šunka,
olej,
cibule,
česnek,
víno bílé,
máslo
Komentáře (4)