Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení pečeně se závinem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby odležení

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Jelení maso je známé nezaměnitelnou lahodnou chutí. Podáváme ho v zajímavé kombinaci se slaným závinem s bramborovo-houbovou náplní a dušenou hruškou plněnou zavařenými brusinkami.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 493 kJ /
3 464 kcal
Bílkoviny194,81 g
Tuky170,61 g
Vláknina40,80 g
Cholesterol 833 mg
Sodík 945 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy252,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z masa uděláme váleček, který osolíme, opepříme a posypeme bylinkami, zabalíme do slaniny, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc odležet. Krok 2: Druhý den maso zprudka opečeme, podlijeme vínem, případně trochou vývaru, a dáme do trouby vyhřáté na nižší teplotu. Pečeme asi 30 minut. Výpek zahustíme moukou nebo Solamylem. Krok 3: Oloupanou a nasekanou cibuli orestujeme. Přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou tak dlouho, až se odpaří voda. Odstavíme. Potom přidáme vařené nakrájené brambory, jedno vejce a žloutek, strouhanku a vše promícháme. Krok 4: Z listového těsta vyválíme plát, do kterého bramborovou náplň opatrně zabalíme. Potřeme bílkem a pečeme asi 30 minut při 180 °C dozlatova. Krok 5: Hrušky rozpůlíme, krátce podusíme a naplníme brusinkami. Spolu s nakrájeným závinem podáváme k jelení pečínce polité omáčkou.

TIP: Jak zpracovat jelení maso

Zveřejněno 27. 9. 2024 12:01

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení pečeně se závinem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpGg

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení pečeně se závinem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpGg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso jelení, sůl, pepř mletý, tymián, slanina, olej olivový, víno červené suché, hruška, brusinky zavařené, mouka, cibule, olej, houby, brambory, vejce, těsto listové, strouhanka

Přidat fotografie receptu