Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

15. 9. 2012 14:41

Suroviny

Porce: velký plech ( 40 x 30 cm )

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota16 784 kJ / 4 012 kcal
Bílkoviny41,27 g
Tuky167,58 g
Vláknina25,70 g
Cholesterol468 mg
Sodík354 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy540,22 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspiraci jsem čerpala ne ve Vlastě, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale v Knihovničce receptů září 09/12.

Moučník je prostě úžasný, kdo odzkouší, nebude litovat. Kombinace šťavnatých, voňavých hrušek, křupavých ořechů a rozplývajícího se listového těsta, prostě nemá chybu :-)

Doufám, že oceníte fotopostup. Zejména pak Mr. Max Braun, na kterého jsem s láskou vzpomínala celé dopoledne, které jsem strávila, právě díky onomu fotopostupu, v kuchyni, s foťákem na krku.

Tentokrát jsem se držela přesně receptu a přidala jen ten badyán a citronovou šťávu.

P.S. mohlo by se zdát, že příprava tohoto moučníku je poněkud složitá.. opak je pravdou. Jen jsem to, aspoň myslím, rozepsala podrobně, aby mohli udělat i ti méně zkušenejší.

Moučník můžeme podávat horký, s kopečkem dobré zmrzliny, nebo studený a třeba dozdobit zbytkem šlehačky, kterou ušleháme. Dobrou chuť.

A ještě něco: čím víc ořechů dáte, tím víc to bude MLASK! A klidně nahrubo, sem tam může být i celý.. ty ořechy jsou velmi, velmi jedlé...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

KatkaCechova

20. 3. 2021 14:32

Já vám povím, to je dobrota! Děkuji za inspiraci, hned máme lepší sobotní odpoledne :-) :yes:
Jen jsem pekla na 180st, zdálo se mi, že při nižší teplotě se dlouho nic nedělo...

martiline

24. 10. 2015 17:46

Vynikající řezy. Jsem si říkala, že budou výborné až studené a uleželé, ale nevím, jestli vydrží :-D ... baštíme je horké z plechu. Moc dobré. :-)

danielle72

5. 7. 2014 20:36

To je krása, Nadi:-p:yes::yes::yes:, jak je možné, že mi tento skvost utekl? :-O

jirka66

4. 7. 2014 20:04

rebeka:Myslíš, že by to šlo i s meruněk:-?:-?:-8

rebeka

24. 10. 2012 19:37

zumiklin: MUCK tobě taky;-):-) nesmírně mě těší:-K:-);-):yes: a děkuji:-K

zumiklin

24. 10. 2012 15:45

Zdravim domov !!!

vcera vecer upeceno, dnes uz temer snezeno. Velky uspech, posilam bodik i pusu ;-)

jarkave

30. 9. 2012 12:49

Anna Kocikova

19. 9. 2012 20:39

Vymazlené,parádní řezy:-K+30:yes::-p

medmic

19. 9. 2012 17:49

Bohatství chuti a nápadů :)
+

Bahula

16. 9. 2012 22:35

rebeka: Krásně se Ti povedly :yes: a ten postup :-)):yes::yes:

jarkave

16. 9. 2012 19:47

:yes::yes: vypadá to krásně :-K:-K +25

varilamyskakasicku

16. 9. 2012 14:36

Jana Remkova: na tom něco je Jani;-), souhlasím docela s tou paní na tom příspěvku:-K

varilamyskakasicku

16. 9. 2012 13:39

Jeje. Tedy, Ty jsi ale spisovatelka Nadi:-)), také s těstem pořád pracuji, jak naslano tak nasladko a dokola, jsou z nich dobré pokrmy:-p:-p:yes:

JanaDorazinova

16. 9. 2012 13:02

rebeka: Já bych nějak reagovala, ale..docela bych souhlasila s autorkou této připomínky...http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2027

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: listové těsto s hruškami recept na bohatství makový dort řezy s hruškami listove kremove řezy krém do listového těsta rez na listech hrušky krém do listových řezů listové těto makový dort recept na bohatství lístové řezy pošírovat strudl s hruskama listove testo hruskama listove testo hruskama všechny recepty ládi hrušky listové řezy rozmražení listového těsta hruškové řezy z listového těsta krem na listové těsto listové řezy s hruškami kremove rezy s hruskami

Suroviny: těsto listové, hruška, víno bílé, cukr krupice, badyán, šťáva citronová, mouka hladká, žloutek, mléko, smetana, cukr krupice, ořechy vlašské

TopRecepty.cz

Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DW1y