Omáčka z pečené dýně + jáhlové knedlíčky

TinaStar Kuchařka: TinaStar

Bezmasá jídla 1 názor

Suroviny

Omáčka:
1 cibule
1 špagetová dýně
olivový olej
ovesná "smetana"
sůl
pepř
drcený kmín
Knedlíčky:
1 hrnek jáhel
sůl
rýžová mouka
vajíčko
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Troubu nahřejeme na 200 st. C, dýni rozkrojíme, uděláme několik zářezů nožem, pokapeme olivovým olejem a lehce osolíme, pečeme do změknutí. Na omáčku jde použít jakákoliv dýně, ale podle mne je nejlepší žlutá dýně špagetová, následně máslová a pak Hokaido. Jakmile je dýně měkká a začíná zlátnout, vyndáme ji z trouby a dužinu použijeme do omáčky.

  2. V kastrolu lehce osmahneme cibuli (nesmí být tmavá, spíš jen nechat zesklovatět, změknout), přidáme dužinu z pečené dýně, horkou vodu a rozmixujeme dohladka, přidáme "smetanu", sůl, pepř a kmín, povaříme a odstavíme.
    Používám ovesnou smetanu Oatly, ale komu nevadí mléko, může použít smetanu klasickou. Jako přílohu podáváme jáhlové knedlíčky (viz níže) a zdobíme petrželkou nebo pažitkou.

  3. Knedlíčky: uvaříme jáhly - 1 hrnek jáhel na 2,5 hrnku vody, lehce osolíme, vyvaříme vodu a necháme ještě chvíli pod pokličkou propařit. Necháme jáhly trochu vychladnout, přidáme vajíčko a rýžovou mouku (cca 3 - 4 PL, záleží na rozvařenosti jáhel) tak, aby vzniklo husté "těsto", tvarujeme ručně kuličky nebo dvěma polévkovými lžícemi noky, které vaříme v osolené horké vodě dokud nevyplavou na povrch.

Poznámka

Dobrou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Omáčka z pečené dýně + jáhlové knedlíčky

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

Tématické fráze: omáčka z pečené dýně jáhlové knedlíky omáčka z dýně koprová omáčka z dýně omacka s pecene dyne jáhlové knedlíčky jáhlové recepty vege jáhlový salát omáčka z máslové dýně horka dyne knedlíčky ze špagetové dýně jahly knedlicky odlehčená boloňská omáčka knedlicky z pecenych jater

Zapomněl/a jsem heslo