Zapečené medové jáhly s oříšky
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly propláchneme vroucí vodou a dáme je vařit se špetkou soli na 15-20 minut. Měly by mít kašovitou konzistenci. Necháme mírně vychladnout. Jablka neloupeme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly propláchneme vroucí vodou a dáme je vařit se špetkou soli na 15-20 minut. Měly by mít kašovitou konzistenci. Necháme mírně vychladnout. Jablka neloupeme,…
Jáhly dvakrát spařte horkou vodou a propláchněte, aby se zbavily případné hořkosti. Poté uvařte do měkka podle návodu na obalu. Okapejte, nechte vychladnout, vmíchejte…
Rýži společně s jáhlami uvaříme v mléce, dokud nevznikne mazlavá kaše. Mléko přiléváme po troškách k rýži a jáhlám. V druhém hrnci si uvaříme houby ve vodě, kterou…
Všechny suroviny smícháme, těsto může být i řidší než na normální knedlíky. Vymažeme a vysypeme sklenice, naplníme těstem a dáme do hrnce vařit. Hrnec máme naplněný…
Jáhly uvaříme ve vodě podle návodu (zpravidla to trvá cca 10 minut a vaří se ve dvojnásobném množství vody). Po uvaření slijeme případný zbytek vody a do ještě horkých…
Jáhly nasypeme do hrnce, zalijeme mlékem, průběžně mícháme a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v sníh. Žloutky s cukry…
Celé stonky chřestu povařte 5 minut ve vodě. Sceďte. Do hrnce dejte nakrájený hermelín s cibulí, jáhly, víno a povařte asi 5 minut. Vše rozmixujte a dle chuti osolte. …
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc a ráno uvaříme do měkka.Jáhly propláchneme a spaříme. Pak uvaříme do měkka (asi 10 min.)Uvařené jáhly a cizrnu smícháme ve vývaru,…
jáhly spaříme vroucí vodou (spařuju je na sítě vodou z konvice), promyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme do měkka a zároveň aby byla všechna tekutina…
Oloupané batáty nakrájíme na kostky, pórek na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo a batáty i pórek krátce osmahneme. Přisypeme kari koření, drcený kmín a zalijeme…
Na lžíci olivového oleje zpěníme cibuli nakrájenou na kostky. Přidáme propasírovaný česnek a půl lžičky cukru. Přilijeme konzervovaná rajčata, zalijeme cca 2 cm vody,…
Uvařím jáhly v osolené vodě (ne moc)a nechám vystydnout, přidám lžičku medu, nasekané ořechy a švestky, nastrouhané jablko a posypu skořicí. Zamíchám a jím. Je to moc…
K varu přivedeme vodu, do ní rozpustíme bujón , nasypeme jáhly - na 1 l vývaru asi 100g. Trochu přisolíme, připepříme dle chuti a necháme jáhly rozvařit. Až se jáhly…
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na malé kostičky. Tobolky kardamonu rozloupneme a semínka rozdrtíme v hmoždíři. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme mrkev…
Nadrobno narezanú cibuľu opražíme na troche oleja, pridáme kari a krátko opražíme (asi 30 sekund).Pridáme fazuľky, osolíme, okoreníme, zalejeme horúcou vodou a uvaríme…
Polévka: Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme celer a brambory nastrouhané na jemném struhadle, bujón, libeček, sůl, pepř a kmín. Zalijeme vodou…
Jáhly dvakrát spaříme vroucí vodou a pak v hrnci zalijeme hrnkem vody a dáme pozvolna vařit, dokud se voda nevypaří. Mezitím si napůl překrojíme lilek, vydlabeme…
Nejprve si nakrájíme drůbeží maso na kousky (já měla krůtí odřezky) a vložíme do marinády, kterou připravíme smícháním koření, pepře a prolisovaného nebo rozdrceného…
Jáhly uvaříme v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílů vody. Vychladlé je smícháme s medem (nebo obilným sirupem) a dle chuti dosladíme.Do vymazané dortové formy dáme polovinu…
Jáhly důkladně propláchneme teplou vodou, až než ji přestanou zabarvovat. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, přidáme 3 lžíce cukru a uvaříme doměkka. Já je přivedu k…
Jáhly propláchneme horkou vodou (aby nebyly hořké), přidáme dvojnásobný objem čerstvé vody a špetku soli a vaříme 8 minut. Pak dáme "do peřin" dojít. K horkým jáhlům…
Jáhly spaříme 3x vařící vodou, abychom je zbavili hořkosti, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku soli a vaříme asi 10 minut. Odstavíme, přikryjeme poklicí a…
Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Druhý den je oloupeme a nastrouháme najemno. Jáhly několikrát propereme v horké vodě, abychom je zbavili hořkosti. Potom je…