Zelí zapečené s jáhlami

tejaja Kuchařka: tejaja

Sladká jídla 6 názorů

Suroviny

500 g hlávkového zelí
400 g jáhel
200 g cukru
½ l mléka
sůl
100 g másla na polití
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno (jáhly) prelejeme horúcou vodou a scedíme.

  2. Kapustu nakrájame na rezance.
    Do vymasteného pekáčika dávame vrstvu pšena, na ňu vrstvu kapusty a striedame do vyčerpania surovín.

  3. Zalejeme osladeným mliekom.

  4. Pečieme v rúre na 180°C zakryté asi 40 min, potom odkryjeme a zapečieme odkryté (kto nechce trocha pripečenú kapustu, nemusí).

  5. Naporcujeme na taniere, polejeme rozohriatym maslom. Môžeme (ale nemusíme) posypať práškovým cukrom.
    Podávame s kompótom alebo surovým ovocím.

Poznámka

Recept je z knihy Zeleninová mísa.

Recept uvádza 200 g cukru, ale ja som použila len 150 g, je to sladké dosť aj tak. Použite podľa svojej chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zelí zapečené s jáhlami

  • yanull yanull(moderátorka)

    Zajímavý recept, jáhly jsou zdravé, zelí také, musím vyzkoušet :yes::-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    maris: Maruška, nakoľko recept je z knihy, čo uvádzam v poznámke, nedovolím si meniť názov autora knihy.;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    tejaja: já bych asi napsala " Jáhly zapečené se zelím " ;-):-D, Ale ať tak či tak, určitě je to dobré:-):yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino: Ďakujem za upozornenie. S jáhlou sa mi nepáči, takže s jáhlami.;-):-Q

    Odpovědět

  • casino casino

    "Zelí zapečené s jáhly"
    7. pád s kým, čím
    s jáhlami :-)
    (ááá nééébo s jáhlou, jako s játrou, že :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Musí to být dobrůtka.:yes::-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo