Jáhlovo-tvarohový koláč

Suroviny

160 g jáhel
7 dl mléka
250 g jemného tvarohu
2 lžíce medu (kdo má rád sladké, přidá více)
špetka skořice
2-3 lžíce kokosu (nemusí být)
želatina (množství dle druhu, na cca 1/2 l)
200 g ovoce (dle chuti, může být i kompot)

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno (jáhly) dáme do mlieka a pomaly uvaríme domäkka. Odstavíme a potom v ňom rozmiešame med a napučanú želatínu (necháme ju napučať len v trošičke vody, 2-3 lyžice).

  2. Vmiešame tvaroh, škoricu a kokos.
    Nakoniec vmiešame menšie kúsky ovocia.

  3. Masu dáme do vodou vypláchnutej tortovej formy a necháme vychladnúť.
    Potom vložíme do chladničky aspoň na 12 hodín.

  4. Pred podávaním odoberieme prstenec formy a nakrájame.
    Ozdobíme podľa svojej chuti.

Poznámka od kuchařky

Pôvodný recept mám z knihy Fit recepty, ale tam namiesto pšena bola použitá ryža. Prispôsobila som si to so pšenom a je to výborné.

Komentáře k receptu Jáhlovo-tvarohový koláč

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Gabina: :-KGabika, nikdy som jáhly nesparovala, a používam ich desaťročia, a nikdy horké neboli. ;-) Prepláchnem vodou a dám variť. ;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Neměly by se jahly nejdriv spařit horkou vodou, aby nebyly hořké?

    Odpovědět