Jablka plněná jáhlovou náplní

Suroviny

6 velkých jablek
70 g jáhel
250 ml vody
špetka soli
50 g másla
2 žloutky
200 g tvarohu
3 lžíce medu
1 lžička skořice
hrst sekaných ořechů
2 lžíce rozinek

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, pridáme štipku soli a povaríme 10 minút. Necháme trocha prechladnúť a ešte do teplého pridáme maslo a miešame, aby sa rozpustilo.

  2. Pridáme žĺtky, tvaroh, med, škoricu, sekané orechy a hrozienka. Dobre premiešame.

  3. Jablkám odkrojíme vŕšky a jadrovníky vydlabeme. Naplníme ich pšenovou zmesou a prikryjeme vŕškami.

  4. Uložíme na vymastený plech a pečieme na 180°C asi 25 minút.
    Vyberieme a ihneď podávame.

Komentáře k receptu Jablka plněná jáhlovou náplní

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    hospodyne: :-) Nie, nikdy ich nesparujem vriacou vodou. Opláchnem studenou a varím. A napriek tomu som ich v živote nemala horké, ako sa tvrdí v mnohých receptoch. ;-) Ja sladké jedlá tiež príliš nemusím, ale tieto jabĺčka napriek medu nie sú príliš sladké a chutia mi. Vyskúšajte v menšom množstve a uvidíte, či vám budú chutiť alebo nie. Prípadne dajte o lyžicu medu menej.;-)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-Ksladká jídla téměř nejím, ale toto mě moc láká:yes:
    Jáhly nespařujete horkou vodou?

    Odpovědět