

Jablka plněná jáhlovou náplní
Suroviny
- 6 velkých jablek
- 70 g jáhel
- 250 ml vody
- špetka soli
- 50 g másla
- 2 žloutky
- 200 g tvarohu
- 3 lžíce medu
- 1 lžička skořice
- hrst sekaných ořechů
- 2 lžíce rozinek
Postup přípravy receptu
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, pridáme štipku soli a povaríme 10 minút. Necháme trocha prechladnúť a ešte do teplého pridáme maslo a miešame, aby sa rozpustilo.
Pridáme žĺtky, tvaroh, med, škoricu, sekané orechy a hrozienka. Dobre premiešame.
Jablkám odkrojíme vŕšky a jadrovníky vydlabeme. Naplníme ich pšenovou zmesou a prikryjeme vŕškami.
Uložíme na vymastený plech a pečieme na 180°C asi 25 minút.
Vyberieme a ihneď podávame.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablka plněná jáhlovou náplní
-
hospodyne:
Nie, nikdy ich nesparujem vriacou vodou. Opláchnem studenou a varím. A napriek tomu som ich v živote nemala horké, ako sa tvrdí v mnohých receptoch.
Ja sladké jedlá tiež príliš nemusím, ale tieto jabĺčka napriek medu nie sú príliš sladké a chutia mi. Vyskúšajte v menšom množstve a uvidíte, či vám budú chutiť alebo nie. Prípadne dajte o lyžicu medu menej.
-
sladká jídla téměř nejím, ale toto mě moc láká
Jáhly nespařujete horkou vodou?