Jahelná kaše

Lucasinka Kuchařka: Lucasinka

Sladká jídla 8 názorů

Suroviny

jáhly
sojové mléko
rozinky
ovoce (pouzila jsem švestkový kompot)
med
skořice
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly dvakrát spaříme vroucí vodou a dáme do hrnce se sójovým mlékem (v poměru 1 díl jáhel, 3 díly sójového mléka). Přivedeme k varu, snížíme teplotu a za občasného promíchání vaříme cca 10-15 minut nebo dokud se nevsákne skoro všechna tekutina a jáhly nejsou měkké.

  2. Poté sundáme z plotny, vmícháme rozinky, pokrájené ovoce a zasypeme skořicí. Vše pořádně promícháme a dáme na talíř, kde kaši dozdobíme zbylým ovocem, lžičkou jogurtu nebo kysané smetany (nemusí být) a medem.

Poznámka

Pouzila jsem slazene sojove mleko (viz obrazek), takze nebylo nutne sladit. V pripade pouziti jineho neslazeneho mleka je mozne dosladit medem nebo cukrem, ale az po dovareni kase - jinak by se mohla pripalit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jahelná kaše

Tématické fráze: jáhelná mouka recepty jahelná mouka jáhelná mouka recept jahelné vločky recepty z jahelné mouky jáhelná kaše slaná kaše z jahelných vloček jáhelné vločky recepty jáhly recepty výborné recept na jáhelnou kaši kaše z jáhelné mouky jáhelné vločky recept jahelné placky vaření z jahelné mouky slaná jahelná kaše jáhelná kaše pro děti jak připravit jahelnou kaši jáhelná jehelná mouka jáhelné recepty

Zapomněl/a jsem heslo