Jáhlový dezert

tejaja Kuchařka: tejaja

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 0 názorů

Suroviny

½ hrnku jáhel
1 jablko
1 hrst sušených brusinek
1 lžička cukru
kousek másla
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno (jáhly) sparíme horúcou vodou, zlejeme, zalejeme novou vodou a varíme domäkka.

  2. Na masle chvíľku pražíme brusnice, jablko nakrájané na kocôčky a cukor, asi 3 min.

  3. Pridáme šťavu z polovice limetky a zmiešame s pšenom.

  4. Teraz máme 2 možnosti :
    1. Pšeno jeme hneď teplé z taniera.
    2. Pšeno natlačíme do formičiek, necháme vychladnúť a potom jeme ako dezert.

Poznámka

Recept mám od švagrovho bratranca, ktorý má veľké problémy so stravovaním, resp. toleranciou potravín. Tento recept si vypiplal sám a mne veľmi chutí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jáhlový dezert

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jáhlový dezert jáhlový dezert recep dezert z jáhlý jáhlový dezert recept jáhlové dezerty jáhlový dezert s banánem pšeno jáhly recepty jáhlové koláčky jahly dezert recept jáhlovy dezerty jáhly dezert jáhlový deert jáhly pšeno jáhlový nákyp videorecepty jahlový desert jáhlovy a makový nákyp jahlový dezert s ovocem jablečno-jáhlovy moučník jahlový dezert jablko recept

Zapomněl/a jsem heslo