Moje domácí tlačenka
Recept ještě nebyl hodnocenRádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 781 kJ / 187 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 13,50 g |
| – nasycené | 4,63 g |
| – nenasycené | 8,73 g |
| –– mononenasycené | 6,95 g |
| –– polynenasycené | 1,78 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 141 mg |
| Sodík | 104 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si…
Plíčky na smetaně alias pajšl, jsou přesně tím jídlem, při jehož přípravě velmi efektivně zpracujeme vnitřnosti. I mnozí odpůrci vnitřností se k tomuto jídlu po jeho…
Domácí zabijačkové pochoutky jsou velmi oblíbené. Sulc neboli huspeninu snadno vyrobíme z běžně dostupných surovin. Výtečně chutná, a navíc je díky kolagenu prospěšný…
Tradiční zabijačkovou pochoutkou je bezesporu tlačenka. V každém obchodě narazíte na několik druhů, ale nejlepší je ta domácí. Příprava naštěstí není složitá, zvládne se…
Sulc není náročný na suroviny, ani na přípravu, ale na čas, neboť rosol vznikne jedině při delším vaření. Vychlazený, ztuhlý sulc podáváme s pokrájenou cibulí, pokapaný…
Jazyky omyjeme a uvaříme se zeleninou a kořením doměkka. V papiňáku asi 45 minut. Měkké jazyky ihned zchladíme a oloupeme.Na omáčku rozpustíme máslo a necháme…
Dobrou tlačenku koupíte u řezníka, nebo si ji můžete připravit doma. Inspirujte se tímto receptem a zpracujte vepřové maso a vnitřnosti do typicky české pochoutky. S…
Jazyk podélně rozřízneme ze spodní strany, potřeme česnekem utřeným se solí, a vložíme špalík slaniny. Tenkým nožem propíchneme napříč a kratšímy kousky slaniny…
Nejprve uvařme jazyky. Do hrnce (já vařila v papiňáku) dáme jazyky, koření, sůl, oloupanou rozpůlenou cibuli a vaříme asi 40-45 minut v papiňáku (v normálním hrnci dobu…
Kořenovou zeleninu(mrkrv,celer,petržel)si nastrouháme na větších slzičkách, cibuli na malé kousky a dáme jí orestovat na oleji, k ní dáme nastrouhanou zeleninu a dusíme.…
Sviží suroviny důkladně očistíme ostrým nožem, uzené pod tekoucí teplou vodou kartáčkem, vložíme do vroucí vody, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme asi 1,5…
Vodu dáme vařit a oloupeme si cibuli a česnek. Do vroucí vody vložíme omyté jazyky, přidáme sůl, oloupanou a napůl rozkrojenou cibuli i česnek. Dále přidáme koření,…
Vepřové jazyky uvaříme společně s kouskem mrkve, cibule, celeru a koření, jak jsme zvyklí při vaření obyčejného vývaru z masa, či kostí (skeletu). Ochladíme ve studené…
Jazyky dejte vařit do studené vody mimo posledních 3 surovin. Vařte do měkka. Na posledních 15 minut přidejte česnek a čerstvé čili.Zchladlé jazyky oloupejte, očistěte a…
Jazyky očistíme, dáme do papiňáku společně se solí, rozmarýnem a 300 ml studené vody, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 45 minut.Hrnec…
Postup: Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi…
Jazyky důkladně očistíme, vložíme do hrnce, přidáme zeleninu, koření, zalijeme horkou vodou a vaříme do poloměkka (já jsem vařila v papiňáku 20 minut).V zapékací míse na…
Na sádle zpěníme cibuli, dle chuti přidáme sladkou a pálivou papriku. Přidáme nakrájený jazyk, srdce, podlijeme a dusíme cca 30 minut. Potom přidáme nakrájenou slezinu…
I když na první pohled tak nepůsobí, je vepřový jazyk opravdovou delikatesou a jedním z nejlepších kousků vepřového masa. Připravte jej jednoduše, osmahnutím na sádle s…
Nejprve si dáme na půl hodinky povařit jazyk v osolené vodě. Po půlhodince ho vytáhneme, odstraníme z něho kůži a jiné nečistoty a nakrájíme na kostky. Vývar z něho si…
Jazyky uvaříme v osolené vodě s oloupanou cibulí, novým kořením a celým pepřem doměkka. Po uvaření ochladíme a oloupeme. Na rozehřátém oleji osmahneme rozetřený česnek,…
Jazyky omyjeme a vhodíme do vařící vody společně s očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme pomalým varem cca 1,5-2 hodiny. Musí být měkké, ale ne rozvařené. Poté jazyky…
Do osolené vroucí vody dáme koření, opláchnuté jazyky (vody dáme do ¾ jazyků) a slabým varem vaříme cca 20 minut. Poté jazyky ochladíme, oloupeme a nakrájíme na silnější…
Vepřové jazyky očistíme dáme vařit společně s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka v tlakovém hrnci cca 50-60 minut.Mezitím připravíme marinádu ze všech surovin bez…