Tchýnin jazyk

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: cca 60 min 29 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: cca 60 min 29 názorů

Suroviny 3-4 porce

2 vepřové jazyky
1 větší cibule
5 stroužků česneku
5 lžic sojové omáčky
1/2 kostky masoxu
1/2 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky zázvoru (dala jsem čerstvý)
1 dl bílého vína
2 dl vody
1 lžíce mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Jazyk s cibulí, česnekem, masoxem, okořeníme sojovou omáčkou, vínem, přidáme vodu a vaříme 45 minut v tlakovém hrnci. Uvařený jazyk dáme do studené vody, stáhneme, nakrájíme na plátky.

  2. Šťávu přecedíme, zeleninu prolisujeme přes sítko do omáčky, zahustíme 1 lžící hladké mouky, rozmíchané v trošce vody, tak 1 1/2 deci. Provaříme. Podáváme s rýží, já jsem udělala hráškovou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Prima recepty

Koupila jsem včera v Hypernově vepřové jazyky. Docela drahá záležitost, kilo 89 Kč, takže více než plec v akci za 70 Kč. Nelituji, je to vynikající, jen pro ty, kdo moc nesolí, bych doporučovala masox buď vynechat, nebo ho dát méně.

Komentáře k receptu Tchýnin jazyk

  • Petr: třeba nejsou všechny stejné :-D

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Postrádám jeho náležitou ostrost jako má jazyk všech tchýní !!!!

    Odpovědět

  • Ivana79: Budu ráda;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Jani,to je nádhera:-KA tá ryža:-O:-DVyskúšam tento týždeň:-)

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    To vypadá zajimavě tak to asi skusíme :-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (moderátorka)

    Dávám za pravdu Aničce, že dobře připravený jazyk je opravdová delikatesa:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova: No, já jsem si všimla až doma tu cenu, co už, ne?:-D Ale určitě bych ho sehnala levněji. Oni všechno, co bývalo za pár korun tak podražili, že se nestačím divit. Kdysi nikdo nechtěl bůček a vsadím boty, že bude dražžší než kýta, protože dnes ho lidé kupují snad nejvíc. Pakáž poslanecká..:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jani:-OTy mi děláš chutě:-p+14:yes:Ale dobře mi tak,co tady ještě dělám,že jo;-):-DJanko-vepřové jazyky jsou u nás "srdeční"záležitost:-8máme je moc rádi,ale jak píšeš-opravdu cenová šlupka:-/My je vozíme z Ostravy,když jedeme za mamčou.Ta je pro nás kupuje v masně na Kuřím rynku za 39kč/kg.Jinak tady u nás jsou k dostání stále,ale také za 89/kg.Ale delikateska to opravdu je a tento Tvůj bájo rcp si ukládám;-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Janko :yes::-p:-p,taky jsem ještě jazyk nezkoušela,ale nápad je to dobrý :yes::yes::yes:musím vyzkoušet...

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Jujda Jani, tak to se mi hodně líbí. Ukládám a máš velkého boda:yes::yes:+

    Odpovědět

  • Jaruna18: já jsem mimo postupu právě ukázala na jedné fotce, jak je to jednoduché udělat si takový kopeček rýže;-). Do ní jsem přimíchala rozmražený hrášek a bylo to. Něco člověk odkouká, když jsem pomáhala v kuchyni:-).

    Jenda1: díky moc, od tebe bod těší obzvlášť.:-8 Ale díky všem za hezké kometáře, určitě jsou i uživatelé, kteří by to nejedli, ale já musím vyzkoušet všechno:-!:-))

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Jani, opět krásný recept a já opět ukládám:-)):-D

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, vepřový jazyk můžu v jakékoliv úpravě:-p:-p;-). :-!:-)):yes::yes::yes:+8

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Ahoj Jani.Vypadá to moc hezky a ta krásná rýže.Kdo umí umí a kdo neumí čumí.Někdy zkusím,manžel si určitě pochutná.Hezké fotky a bodík letí.:yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Posílám 6. bod, krásné fotky. :yes::-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: tchinin jazyk jazyk co uvařit k obědu vepřove jazyky tchynin thýnin jazyk tchíně jazyk tchýniny kotlety tchynin jazyk vařený thynin co uvařit tchýni k obědu jazyk s rýží tchínin jazik jazyk recept co uvařit z vepřového jazyka? vepřový jazyk v kuchyni tchýniny kuřecí řízky veprovy jszyk tchynin jazyk thcynin jazyk recept chynin