

Vepřový jazyk vařený, na zelenině a pivu pečený
Suroviny 4 porce
- 3 vepřové jazyky
- 150 g gazdovské slaniny nakrájené na drobné kostky
- 150 ml černého piva
- 50 ml zeleninového vývaru z kostky
- 1 svazek lahůdkové cibulky nakrájené na kolečka
- 1 paprikový lusk nakrájený na drobné kostky
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- mletý pepř
- 1 pl oleje
- na vývar k jazykům
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 5 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- sůl
- libeček
- 1,5 l horké vody
Postup přípravy receptu
Jazyky důkladně očistíme, vložíme do hrnce, přidáme zeleninu, koření, zalijeme horkou vodou a vaříme do poloměkka (já jsem vařila v papiňáku 20 minut).
V zapékací míse na oleji osmažíme slaninu a odstavíme z ohně. Přidáme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, pivo, vývar, mírně opepříme a promícháme.
Poloměkké jazyky vložíme do studené vody, sloupneme kůži a nakrájíme na šikmé dva a půl cm silné plátky a položíme je do připravené směsi v zapékací míse.
Přikryté vložíme do předehřáté trouby a na poloviční výkon pečeme 20 minut. Poté víko odstraníme, připečené okraje nožíkem seškrábneme do šťávy, maso v míse otočíme, dle potřeby trochu podlijeme a dáme ještě na 15 minut zapéct na barvičku.
Podáváme s bramborovou kaší, hodí se i dušená kapusta.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřový jazyk vařený, na zelenině a pivu pečený
-
Prpcek:Pochvala vždy potěší
Děkuji
-
Dokonale vymazlený recept s výborným výsledkem. Děkuji Drahuško.
-
Milujem jazyk a toto je parádna úprava
-
-
Tak to bych si dala
, krásné a určitě chutné ++
-
Krásné a mňamózní jazýčky od naší šikovné Aničky
+14
-
medmic:Vyzkoušej jazyky nakrájet na nudličky
Sice chuťové buňky se ošulit nedají,ale možná by taková malinkatá lest mohla manželce projít přes zažívací trakt
Potěšila jsem se u hezkých komentíkůa i za hodnocení děkuji
-
Jazyky máme rádi, jenže z nich moc často nevařím. Asi to budu muset napravit
-
jedním slovem nááádhera
-
Teda Aničko, tomu neuvěříš, ale včera večer jsme si s manželem povídali, co uvaříme v sobotu a pak jsme se shodli, že vepřový jazyk by byl moc prima. Ráno rozkliknu topky a tvůj recept
mi ušetřil hledání nápadů, jak s těmi jazyky naložíme. Jazyk je dobrý, je tam gazdovská slanina, spousta zeleniny, pivínko. Mňam a děkuji za inspiraci. Posílám 10. bodík
-
Jak jsem zhlédla název hned jsem věděla, že pod receptem bude podepsána naše Ann
moc pěkný jazýček
pro mě též s kapustou děkuji
+9
-
-
Proč jen žena nemůže jazyk :) Budu si muset najít nějakého strávníka do party, ale tohle určitě udělám.
bodík -
Tak tohle bych si nechala líbit
. Jazyk už jsem neměla ani nepamatuju
. Aničko krásný pokrm
.
-