Jitrocel v sýrovém těstíčku

zizala Kuchařka: zizala

Bezmasá jídla 11 názorů

Suroviny

Olej na smažení
listy jitrocelu kopinatého
Těstíčko:
1 vejce
1/2 l mléka
150 -200 g polohrubé mouky
50 g strouhaného tvrdého sýra
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Základní pravidlo při sběru bylin je to, že sbíráme na čistých lokalitách.

  2. Listy jitrocelu omyjeme a necháme řádně okapat. Vejce rozšleháme s mlékem a moukou a vmícháme sýr. Těstíčko nesolíme nebo jen velmi málo. Necháme asi půl hodiny odležet. Pak podle potřeby dohustíme moukou, těstíčko nesmí z listů stékat. Příliš husté těstíčko je zase po usmažení tvrdé.

  3. Listy jitrocelu namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji. Necháme okapat na ubrousku.

  4. Poznámka: Když vynecháte sýr, můžete po usmažení listy obalit ve skořicovém cukru. Takto nasladko upravený jitrocel je též moc dobrý a chutná hlavně dětem.

Poznámka

O jitrocelu kopinatém a další moje recepty zde:

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jitrocel v sýrovém těstíčku

  • maiva maiva

    :-OTo by mě nenapadlo,zajímavý recept:-p+:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Davam jitrocelove listy do salatu, urcite vyzkousim i smazene v testicku, dobry napad, doposud jsem takto delala jen listy salveje.

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Žasnu a jásám. Na to jsem zapomněl z dětství úplně:-)):-))Můj obdiv největší:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Velmi zajímavý receptík,to by mi nenapadlo:-8:yes:+

    Odpovědět

  • buffalo buffalo(neregistrovaný)

    takto lze obalovat i nakvetlá poupata dýní, denivek, listy boraga aj.

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    No to je v čudu,byla ho plná zahrada a dnes chlap posekal,takže jitrocel nebude:-//

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    maris: :-) Já vím, psala jsem Ti pod recept o tom jitrocelu, teď jsem to znovu četla. Já mám medvědího česneku pořád málo. Na smažení nezbývá :-O Jitrocelu mám plnou louku :-))

    Děkuji za milé komentáře i ostatním :-):-K

    Odpovědět

  • maris maris

    To bych mohla vyzkoušet, dělala jsem medvědí česnek v těstíčku, tak proč ne jitrocel;-):-):yes:+

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To se mě líbí, ještě tak tady v okolí sehnat tu čistou lokalitu.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Zajímavý recept:-O jitrocel by mě nenapadl takto udělat:-S,ale určitě někdy vyzkouším;-):-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Znám z dětství, babička dělala i klasický trojobal jako na řízky, ale mně tohle těstíčko vždycky chutnalo víc :-p:-p:yes::yes:
    Jen to čisté prostředí dnes najít, zas nemůžeme ty bylinky tahat půl dne v batohu, na to jsou moc křehounké. I když mě kdysi děda poradil, že mám mít sebou sklenici s vodou a dávat do té vody, ale upřímně, nedělám to. Seberu a mažu domů :-D:-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: sběr jitrocelu obalovany jitrocel recepty jitrocel denivky recept listy jitrocelu sbíráme recepty jitrocel recepty denivky recepty list jitrocelu podobne jitrocelu