Polévka s kabanosem
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo.Mrkev s kapustou očistíme,mrkev nakrájíme na kolečka kapustu na nudličky.Česnek oloupeme a utřeme se solí,rýži propereme pod tekoucí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo.Mrkev s kapustou očistíme,mrkev nakrájíme na kolečka kapustu na nudličky.Česnek oloupeme a utřeme se solí,rýži propereme pod tekoucí…
Nakrájíme na menši kusy uzená žebra a ocásek a cca 1,75 -2,5 hod. pomalu vaříme. (Dle vašeho času). Vytvoříme základni vývar, ktery je sám o sobě dost slaný, tedy…
Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme. …
Do většího širšího kastrolu dáme rozehřát (ne rozpálit) sádlo (olej).Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k sádlu. Mícháme, až cibule zesklovatí, pak přidáme…
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Kyselé okurky, cibuli,, kabanos, anglickou slaninu, nivu, cihlu nakrájíme na malé kostičky, přidáme překrájenou…
Plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme Vegetou.Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme anglickou slaninu a kabanos, vše přiměřeně, jen trochu opečeme, vypneme…
Bůček, kabanos a uvařená vejce nakrájíme na kostky, přidáme koření a smícháme. Přidáme syrová vejce a směs dobře promícháme. Tuto směs naplníme do tlačenkových střev a…
Vepřový bůček umeleme, na kousky nakrájíme kabanos a uvařená vejce. Smícháme a přidáme syrová vejce, sůl, majoránku, pepř a rozetřelý česnek. Dobře promícháme, naplníme…
Fazole namočíme a necháme minimálně přes noc. Druhý den vodu slijeme a v čerstvé vodě je uvaříme do měkka (cca 1.5 hodiny). Vodu, ve které se fazole vařily, nevyléváme…
Uvaříme těstoviny, mezi tím než se uvaří si na pánvi osmahneme na cibuli kabanos.Do velké mísy nakrájíme všechnu zeleninu, přidáme uvařené těstoviny, osmažený kabanos,…
Kabanos nakrájíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy. Potřeme hořčicí, dáme nakrájenou cibuli na tenké půlkolečka, posypeme strouhaným sýrem. Celý postup opakujeme 2x…
Salám vaříme asi 10 minut. Po mírném zchladnutí uděláme zářezy, které nedokrojíme. Plníme cibulí, slaninou, co máme rádi. Potřeme olejem s kořením a dáme pod gril. …
Cibuľku a kabanos nakrájame na tenké kolieska, syr na drobné kocôčky.Pridáme vajcia, nasekanú pažitku, okoreníme a ak treba, dosolíme (ja nesolím, syr a údenina sú slané…
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku.…
Tato roláda chutná skvěle. Navíc na řezu dobře vypadá a to hlavně díky zajímavé struktuře náplně. Pláty vepřového boku naplníme bůčkem, slaninou, hráškem, kabanosem a…
Cviklu narežeme na tenučké plátky.Zalejeme ju nálevom z 2 lžíc octu, 4 lyžíc oleja, soli a čierneho korenia.Necháme 30 min odležať.Zo zvyšku octa a oleja, horčice, soli…
Nakrájet cukety, sýr a kabanos. Střídavě napichovat na špejli, pak obalit v trojobalu a osmažit. Příloha: brambory nebo chléb
Vařená vejce a salám nastrouháme najemno. Přidáme sýry, tuk, koření a bylinky. Pečlivě vymícháme. Mažeme na chléb, bulky, rohlíky….
Tvaroh utřeme s mlékem a žloutkem, přidáme olej, mouku s práškem a sůl. Vypracované těsto dáme asi na půl hodiny přikryté odležet do chladničky. Pak vyválíme plát,…
Kabanos nakrájíme na kolečka, brambory nakrájíme na tenké plátky - pokud chceme plátky hrubší, je dobré brambory předvařit. Do vymaštěné zapékací mísy dáme plátky…
Brambory: Nekrůžlám slupku pouze omyju a očistím pod tekoucí vodou. Pak si je nakrájám na kostky (větší menší dle chuti a potřeby), poliju trochu teho oleja a posypu…
Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme sójovou omáčkou (na každý plát 1 lžička) a rozetřeme ji po celém plátku a ještě posypeme rozmarýnem.Necháme odpočinout a zatím…
Ve větším hrnci na oleji osmahneme cibulku, přidáme kabanos nakrájený na kostičky a necháme ještě chvilku osmahnout. Poté přidáme všechny plechovky fazolí (z plechovek…
Kabanos nakrájíme na půlkolečka nebo na čtvrtky, kdo jak komu vyhovuje. Vejce nakrájíme na osminky a ještě překrojíme v půlce, aby nebyly tak dlouhé a smícháme vše…