Fazolový guláš s kabanosem
Recept ještě nebyl hodnocenFazole namočíme a necháme minimálně přes noc. Druhý den vodu slijeme a v čerstvé vodě je uvaříme do měkka (cca 1.5 hodiny). Vodu, ve které se fazole vařily, nevyléváme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole namočíme a necháme minimálně přes noc. Druhý den vodu slijeme a v čerstvé vodě je uvaříme do měkka (cca 1.5 hodiny). Vodu, ve které se fazole vařily, nevyléváme…
Maso nakrájíme na kostičky,kabanos taky.Maso si v míse okořeníme a přidáme trochu oleje a sojovky.Zamícháme,aby se směs dostala všude. Rozpálíme si větší pánev nebo…
Do většího širšího kastrolu dáme rozehřát (ne rozpálit) sádlo (olej).Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k sádlu. Mícháme, až cibule zesklovatí, pak přidáme…
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Kyselé okurky, cibuli,, kabanos, anglickou slaninu, nivu, cihlu nakrájíme na malé kostičky, přidáme překrájenou…
Těstoviny uvaříme dle návodu - my měli Penne - a uchováváme je v teple.Rajčata na špičce nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou a asi po minutce je slijeme. Rajčata…
Plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme Vegetou.Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme anglickou slaninu a kabanos, vše přiměřeně, jen trochu opečeme, vypneme…
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku.…
Kabanos nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme najemno. Suroviny na nálev dáme do kastrůlku a prohřejeme, pak necháme vystydnout a spojíme s kabanosem a…
Uvaříme těstoviny, mezi tím než se uvaří si na pánvi osmahneme na cibuli kabanos.Do velké mísy nakrájíme všechnu zeleninu, přidáme uvařené těstoviny, osmažený kabanos,…
Tvaroh utřeme s mlékem a žloutkem, přidáme olej, mouku s práškem a sůl. Vypracované těsto dáme asi na půl hodiny přikryté odležet do chladničky. Pak vyválíme plát,…
Brambory: Nekrůžlám slupku pouze omyju a očistím pod tekoucí vodou. Pak si je nakrájám na kostky (větší menší dle chuti a potřeby), poliju trochu teho oleja a posypu…
Salám vaříme asi 10 minut. Po mírném zchladnutí uděláme zářezy, které nedokrojíme. Plníme cibulí, slaninou, co máme rádi. Potřeme olejem s kořením a dáme pod gril. …
Kabanos nakrájíme na půlkolečka nebo na čtvrtky, kdo jak komu vyhovuje. Vejce nakrájíme na osminky a ještě překrojíme v půlce, aby nebyly tak dlouhé a smícháme vše…
Nejdříve propláchneme krevety pod tekoucí vodou. Následně vaříme ve vroucí vodě po dobu 5 minut. Necháme vychladnout a pokapeme šťávou z citronu.Nakrájíme rajčata a…
Nejprve uděláme vajíčkovou pomazánku. Uvaříme vejce natvrdo, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme najemno. Potom utřeme máslo s hořčicí a taveným sýrem (až se spojí),…
Bůček, kabanos a uvařená vejce nakrájíme na kostky, přidáme koření a smícháme. Přidáme syrová vejce a směs dobře promícháme. Tuto směs naplníme do tlačenkových střev a…
Vepřový bůček umeleme, na kousky nakrájíme kabanos a uvařená vejce. Smícháme a přidáme syrová vejce, sůl, majoránku, pepř a rozetřelý česnek. Dobře promícháme, naplníme…
Nakrájet cukety, sýr a kabanos. Střídavě napichovat na špejli, pak obalit v trojobalu a osmažit. Příloha: brambory nebo chléb
Kabanos nakrájíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy. Potřeme hořčicí, dáme nakrájenou cibuli na tenké půlkolečka, posypeme strouhaným sýrem. Celý postup opakujeme 2x…
Kabanos nakrájíme na kolečka, brambory nakrájíme na tenké plátky - pokud chceme plátky hrubší, je dobré brambory předvařit. Do vymaštěné zapékací mísy dáme plátky…
V hrnci osmahneme na sádle na drobno nakrájenou cibuli, na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, divoké koření a obě papriky pokrájené na kostičky.Přidáme na malé…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo.Mrkev s kapustou očistíme,mrkev nakrájíme na kolečka kapustu na nudličky.Česnek oloupeme a utřeme se solí,rýži propereme pod tekoucí…
Cibuľku a kabanos nakrájame na tenké kolieska, syr na drobné kocôčky.Pridáme vajcia, nasekanú pažitku, okoreníme a ak treba, dosolíme (ja nesolím, syr a údenina sú slané…
Cviklu narežeme na tenučké plátky.Zalejeme ju nálevom z 2 lžíc octu, 4 lyžíc oleja, soli a čierneho korenia.Necháme 30 min odležať.Zo zvyšku octa a oleja, horčice, soli…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
10 nejoblíbenějších omáček na těstoviny pro děti: Zabodujte s rajčatovou, krémovou s lososem nebo netradiční makovou
10 zdravých ingrediencí, které by neměly chybět v letních nápojích!
Jíška a spol. Polévku či guláš zahustíte nejen moukou. Skvěle fungují i brambory a chleba