Slaný dort s vajíčkovou pomazánkou

Studená kuchyně Doba přípravy: 60 minut a víc 0 názorů

Studená kuchyně Doba přípravy: 60 minut a víc 0 názorů

Suroviny 15, záleží na velikosti

Základ:
1 balení toustového chleba (klasický, celozrnný)
vajíčková pomazánka
plátkový sýr
Pomazánka:
10 vajec
2 PL roztíratelného tuku (dávám Ramu máslovou)
50 g taveného sýru (čistý nebo smetanový)
2 PL plnotučné hořčice
4 PL Yofresh
4 lžíce tatarské omáčky
1 balení najemno nastrouhaného sýru (Blaťácké zlato)
pepř a sůl dle chuti
Na ozdobu:
různé druhy sýrů
různé druhy salámů
kabanos
olivy
cherry rajčata, okurka
papriky, ředkvičky, ledový salát

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme vajíčkovou pomazánku. Uvaříme vejce natvrdo, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme najemno. Potom utřeme máslo s hořčicí a taveným sýrem (až se spojí), pak přidáme vejce, tatarku, Yofresh a nastrouhaný sýr. Zamícháme a dochutíme. Pomazánka je lepší udělaná den dopředu.

  2. Připravíme si tác, na kterém budeme dort skládat (nejlépe cukrářský tác na dorty).

  3. Pokud chceme položit dort na salát, nachystáme ho nejprve na tác. Toustový chléb postupně mažeme a skládáme vedle sebe podle toho, jak velký dort chceme. Když máme požadovaný rozměr, přetřeme ho tak, aby se jednotlivé chleby spojily v jeden plát. Postup opakujeme, nejlépe 3 vrstvy, poté celý dort obmažeme a překryjeme plátkovým sýrem,, aby byla zakrytá pomazánka.

  4. Zdobení už je na fantazii. Záleží na zručnosti. Buď můžeme jen různě napichovat na párátka, skládat kombinace sýrů, salámů a zeleniny. Nebo si vyhledat na internetu vyřezávání zeleniny....

Poznámka od kuchařky

Zbylou pomazánku můžete použít na chlebíčky.

Komentáře k receptu Slaný dort s vajíčkovou pomazánkou

K receptu nejsou žádné komentáře.