Brambory podle Orlice

pbarva Kuchař: pbarva

Doba přípravy: 80 minut podle počtu strávníků Bramborová jídla 10 názorů

Suroviny

brambory - počítáme 5-6 na jednu porci
grilovací koření
česnek
drcený kmín
olivový olej
anglická slanina
kabanos nebo jiná uzenina
cibule
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Malé brambory i se slupkou omyjeme, dáme do misky, posypeme grilovacím kořením, drceným kmínem, rozsekaným česnekem, zalijeme trochou olivového oleje a promícháme.

  2. Připravíme si alobal , na něj položíme brambory z misky, na to anglickou slaninu, uzeninu , cibuli nakrájenou na měsíčky, zabalíme a dáme péci do trouby nebo na gril na 45 - 60 minut.

Poznámka

Obměnou můžeme použít zeleninu, jako třeba rajská jablíčka, papriku, brokolici nebo posypat různými bylinkami, podle inspirace.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory podle Orlice

Tématické fráze: recept malé brambory recepty podle porci recepty z orlic

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít