Polévka z kadeřávku a mrkve
Recept ještě nebyl hodnocenNalaďte se na jarní vlnu touto svěží zelenou polévkou připravenou z mrkve, kadeřávku a medvědího česneku. Je zjemněná smetanou a krásně voní majoránkou. Tuto lahodnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 296 kJ / 71 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,40 g |
| Tuky | 0,80 g |
| – nasycené | 0,16 g |
| – nenasycené | 0,56 g |
| –– mononenasycené | 0,16 g |
| –– polynenasycené | 0,40 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 4,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Nalaďte se na jarní vlnu touto svěží zelenou polévkou připravenou z mrkve, kadeřávku a medvědího česneku. Je zjemněná smetanou a krásně voní majoránkou. Tuto lahodnou…
Kadeřávek omyjeme, odtrhneme košťál, rozložíme na plech, pokapeme olejem (měla jsem ochucený s česnekem a chilli) a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme dokřupava. Osolíme…
Z listů kadeřávku vykrájíme tvrdé středy, pokrájíme na nudličky, dáme do vařící vody spařit a scedíme. Scezený a vymačkaný kadeřávek spojíme s masem, přidáme nakrájený…
Dokonale vyladěný tatarský biftek z jemně krájeného hovězího zadního masa dochucují lojové škvarečky, křupavé kousky kadeřávku a piniové oříšky. Takovou pochoutku si…
K chladnějším dnům rozhodně patří polévky. Pokud fandíte sytým zeleninovým polévkám, tahle z kadeřávku a fazolí je přesně pro vás. Kadeřávek neboli kadeřavá kapusta má…
Kučeravý kel (kadeřávek) povaríme v troche vody asi 10 min. Potom ho scedíme a rozmixujeme.Ku kelu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr,…
Slaninu nakrájíme na kostičky a vypečeme, pak přidáme pokrájený kadeřávek, osmahneme, okořeníme, trošku podlijeme a dusíme doměkka a pak vysmahneme tekutinu. Na pánvi na…
V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme nakrájenou cibuli, houby, kmín, vše osmahneme, přisypeme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme ji chladným vývarem, prošleháme, osolíme…
Listy kučeravého kelu (kadeřávku) bez stopiek rozložíme na pekáč na pečiaci papier a dobre pokvapkáme olejom.Syr nastrúhame najemno a posypeme husto listy.Vložíme do…
Veškeré ingredience na závitky, kromě kadeřávku, smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty tvoříme malé válečky.Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z nich nejtvrdší stonky…
Letní lilkové pizzy se zeleninou jsou lehkou a chutnou alternativou klasické pizzy, ideální pro horké letní dny. Namísto těsta se jako základ používají plátky lilku,…
Kadeřávek je nenáročná zelenina plná vitamínů. Ochutnejte ho v tomto dobrém jídle, které je oblíbené v Nizozemsku. Uvaříte ho spolu s bramborami, ochutíte osmaženou…
Fazole scedíme a propláchneme. Vložíme je do mixéru a spolu s mlékem rozmixujeme na hladkou kaši.Listy kadeřávku dobře omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Nasekaný…
Listy kučeravého kelu (kadeřávku) natrháme a dáme do misy (bez hrubých stoniek).Pridáme na rezance nakrájané papriky a cibuľu, chren, vňať a olej. Dobre premiešame…
Listy kučeravého kelu obvaríme 5 min vo vode a scedíme. Spolu s cibuľou a cesnakou zomelieme na mäsovom mlynčeku.Pridáme vločky, vajíčko, soľ a čierne korenie a dobre…
Máslo rozehřejeme a zpěníme na něm nakrájenou šalotku. Přidáme kolečka mrkve a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kapustičky očistíme, rozpůlíme a…
Listy kučeravého kelu (kadeřávku) sparíme vriacou vodou a zomelieme. Necháme vychladnúť.Mlieko, vajcia, soľ, múku a prášok do pečiva vymiešame na cestíčko.Pridáme…
Červená čočka je úžasná surovina pro svoji rychlou a snadnou přípravu i vysoce ceněnou nutriční hodnotu. Zkuste pro oživení chuti přidat kadeřávek a sezónní medvědí…
Toto jídlo rozvoní celou kuchyni, zahřeje nás i zasytí. Mísí se v něm sladká chuť dýně s výrazným indickým kořením, pestrá směs zeleniny, čočky a kuřecího masa. Jako…
Lahodný bulgurový salát s kadeřávkem a lososem je vhodný jako lehký oběd či večeře. Kadeřávek je stále poměrně opomíjená zelenina, kterou můžete sklízet od léta do zimy.…
Lilek nakrájíme na 1 cm plátky, z obou stran je osolíme a necháme 30 minut vypotit.Zeleninu a houby nakrájíme na menší kousky, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem,…
Všechnu zeleninu očistíme. Na oleji zpěníme nasekanou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a chvilku restujemeZalijeme vodou a povaříme na skus, přidáme…
Mangold, petrželovou nať a kadeřávek nakrájíme (z kadeřávku použijeme pouze měkkou část bez tvrdé stopky). Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme máslo,…
Kučeravý kel (kadeřávek) sparíme vriacou vodou, scedíme a premixujeme v mixéri.Potom do mixéru ku kelu vložíme ostatné suroviny (syr narežeme na malé kocky) a dôkladne…