Šlehačkové bochánky

zizala Kuchařka: zizala

Domácí pekárna 7 názorů

Suroviny

Těsto:
150 ml vlažného mléka
250 g majonézy
4 lžíce cukru
1 vejce
30 g droždí
500 g mouky (1/2 na 1/2 hladká s polohrubou)
1/2 lžičky skořice
špetka soli
žloutek na potření
Náplň:
1 vanilkový cukr
cukr moučka dle chuti
2 trvanlivé šlehačky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme vše kromě žloutku na potření v uvedeném pořadí.
    Program Těsto.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné dílky, vytvoříme malé bochánky, položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme žloutkem, ještě asi 10 minut necháme kynout a upečeme.

  3. Vychladlým bochánkům odkrojíme pokličku a vydlabeme je.

  4. Šlehačky ušleháme s oběma cukry do tuha, lehce do nich vmícháme vydlabané rozdrobené vnitřky z bochánků a lžičkou naplníme zpět.

  5. Přiklopíme "pokličkou", pocukrujeme a podáváme.

Poznámka

Tento recept kdysi prozradil v nějakém časopise Jan Hrušínský jako rodinný recept. Já jsem ponechala nápad naplnit bochánky šlehačkou. Těsto mám raději toto, je krásně vláčné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Šlehačkové bochánky

Tématické fráze: tortila recept na těsto bochánek z domácí pekárny šlehačkové těsto tortila placka tortila placka recept domácí tortila domácí tortila recept bochánek recept šlehačkové dorty recepty šlehačkový bochánek domácí bochánky tortila-těsto na pečení šlehačkové dorty bochánek v pekárně jak upect tortilu bochánky bochanek ze šlehačky recept na šlehačkový dort tortila testo upéct tortilu

Zapomněl/a jsem heslo