Šátečky s kadeřávkem
Recept ještě nebyl hodnocenKučeravý kel (kadeřávek) povaríme v troche vody asi 10 min. Potom ho scedíme a rozmixujeme.Ku kelu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kučeravý kel (kadeřávek) povaríme v troche vody asi 10 min. Potom ho scedíme a rozmixujeme.Ku kelu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr,…
Quinou několikrát v cedníku propláchneme horkou vodou, vsypeme do hrnce, zalijeme 2 hrnky vody a vaříme asi 15 minut. Uvařenou quinou necháme vychladnout.Z kadeřávku…
Špagety uvaríme a scedíme.Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Vložíme narezaný kel a dusíme niekoľko minút, len kým neskrehne.Pridáme šťavu, osolíme, okoreníme a…
Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme nakrájané biele časti cibuliek a bielu časť pórku, plátky cesnaku a orestujeme.Vložíme na malé kocky nakrájané mäso,…
Všechnu zeleninu očistíme a opláchneme. Cuketu a mrkev nastrouháme na hrubých slzách struhadla, cibuli nasekáme na drobné kostičky. Z kadeřávku odstraníme řapík a…
Dýni přepůlíme, máslovou dýni oloupeme, hokaido necháme se slupkou, odstraníme semínka a dýni nakrájíme na středně velké kostky. Očištěnou mrkev pokrájíme na kousky…
Na plátky nakrájené hříbky uvaříme v osolené vodě.Jemně nakrájenou cibulku spolu s rýží opražíme na sucho v hrnci. Když rýže mírně změní barvu, trochu podlijeme kuřecím …
Den předem si svaříme v cca 1 litru vody bujonovou kostku, horalku, sůl, pepř, sojovku a chilli a vsypeme sáček sojového granulátu. Stáhneme z ohně, promícháme a necháme…
Kučeravý kel (kadeřávek) povaríme 10 min v malom množstve vody a potom ho spolu s vodou rozmixujeme. Tri lyžice odoberieme na rezance.V inom hrnci orestujeme na kocky…
Kučeravý kel (kadeřávek) povaríme 10 min v malom množstve vody a potom ho spolu s vodou rozmixujeme. Tri lyžice odoberieme na rezance.V inom hrnci orestujeme na kocky…
1. Nakrajime si kaderavek na nudlicky,dame do varici a osolene vody asi tak na 10min.,slijeme,nechame vychladnout a vyzdimame vsechnu vodu. Rozpustime si maslo a…
Kadeřávek omyjeme, odtrhneme košťál, rozložíme na plech, pokapeme olejem (měla jsem ochucený s česnekem a chilli) a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme dokřupava. Osolíme…
Přestože má kadeřávek lahodnou chuť a je velmi zdravý, nesetkáváme se s ním na talíři tak často. Když ho zkombinujeme s krůtím masem, rajčaty a zapečeme s balkánským…
Křehké a křupavé listy kadeřávku jsou ideální pro přípravu svěží polévky plné vitaminů. Výbornou chuť kadeřávku doplňuje karotka a rajčata. Díky plněným těstovinám vás…
Listy kučeravého kelu (kadeřávku) sparíme vriacou vodou a zomelieme. Necháme vychladnúť.Mlieko, vajcia, soľ, múku a prášok do pečiva vymiešame na cestíčko.Pridáme…
Červená čočka je úžasná surovina pro svoji rychlou a snadnou přípravu i vysoce ceněnou nutriční hodnotu. Zkuste pro oživení chuti přidat kadeřávek a sezónní medvědí…
Přebytky cukety ze zahrádky můžeme zpracovat v tomto chutném pokrmu. Šťavnatou směs cukety a mletého masa podusíme a dobře ochutíme a poté ji zapečeme zalitou…
Krásně červené plody jeřabin vyniknou nejen v marmeládách a sirupech, skvělé jsou i s masem tak jako šípky. Šťavnaté pečené koule z mletého masa přelité jeřabinovou…
Tento salát se hodí snad pro všechna roční období. Kadeřávek v kombinaci s avokádem, halloumi a cizrnou vás skvěle zasytí a přitom se nebudete cítit přejezení. Všechny…
Lahodný bulgurový salát s kadeřávkem a lososem je vhodný jako lehký oběd či večeře. Kadeřávek je stále poměrně opomíjená zelenina, kterou můžete sklízet od léta do zimy.…
V tomto dobrém salátu skvěle vynikne chuť pečeného a křupavého kadeřávku. Přidáme k němu čerstvé švestky, namáčené do sladké zálivky ochucené tymiánem, a podáváme s…
Pokud máte rádi pestrá jídla, připravte si tento výživný salát, který je vhodný jako hlavní jídlo k obědu i jako lehká večeře. Pečený batát s tofu, kadeřávkem a quinoou…
Toto lahodné bezmasé jídlo je syté a plné chutí. Vrstvy brambor, květáku, uzeného tofu a kadeřávku a sýra halloumi se během pečení pěkně propojí. Příprava tohoto pokrmu…
Z kadeřávku odstraníme tvrdší stonky a nakrájíme nebo natrháme ho na menší kousky.V hlubší pánvi rozehřejeme máslo i olej, přidáme jemně nakrájený česnek, restujeme cca…