Nákyp nebo sekaná ze sojového granulátu s kroupami

Mirabelka Kuchař: Mirabelka

Doba přípravy: 1,5 hodiny včetně přípravy granulátu a pečení 4 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

100 g sojového granulátu od Country Life
asi 5 lžic velkých krup
1 bujonová kostka
1 lžička koření "Horalka" (možno nahradit zeleninovou kostkou)
1 lžička soli
1 lžíce sojové omáčky (dala jsem houbovou sojovou omáčku)
větší špetka mletého černého pepře
špetka sušených chilli vloček
2 vajíčka
asi 5 velkých listů kadeřávku (možno nahradit několika listy kapusty nebo mladého zelí apod.)
malý šálek nastrouhané a vymačkané cukety (lze nahradit tykví, patizonem nebo i kedlubnou)
2 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
1 lžička majoránky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si svaříme v cca 1 litru vody bujonovou kostku, horalku, sůl, pepř, sojovku a chilli a vsypeme sáček sojového granulátu. Stáhneme z ohně, promícháme a necháme zakryté na kuchyňské lince do druhého dne. Kroupy si také namočíme a necháme ve vodě do druhého dne.

  2. Druhý den granulát scedíme a rukou ho lehce vymačkáme, aby v něm nebylo příliš vody. Mezitím si dáme vařit kroupy, a když jsou měkké, vložíme na kroupy kadeřávkové listy a necháme je spařit.

  3. Vychladlé kroupy scedíme a přidáme ke granulátu. Kadeřávek nasekáme na jemno a přidáme do směsi. Dále vmícháme 2 celá vejce, nastrouhanou cuketu, majoránku, utřený česnek a asi 2 lžíce mouky, podle hustoty hmoty. Můžeme samozřejmě ještě přikořenit, jak kdo má rád.

  4. Hmotu přendáme buď do srnčího hřbetu, který jsme předem vymastili a vysypali moukou nebo strouhankou, nebo jako já do zapékací misky z varného skla. Klasická šiška sekané by z toho asi nedržela, doporučuji péct ve formě.

  5. Zapékáme cca 45 minut na 200°C.

  6. Já jsem nákyp podávala s vařenými brambory, rajčatovým salátem a domácí majonézou nastavenou jogurtem.

  7. Sojový granulát jsem vařila asi potřetí v životě a v této upravě nám nákyp moc chutnal. Pokud máme čerstvé houby, můžeme přidat jemně nasekané a předem namočené. Dobrou chuť. Z uvedeného množství surovin jsem měla v zapékací míse o rozměrech cca 25 x 25 cm vrstvu silnou asi 4 cm.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Nákyp nebo sekaná ze sojového granulátu s kroupami

Tématické fráze: sojový granulát recepty sojový granulát sojové vločky recept sekaná z krup sojové maso drcené recepty sójový granulát karbanatky s kroupami sojové vločky recepty šlehačková sekaná kadeřávek recepty mleté s kroupami roláda ze sojových vloček recept nákyp ze sojového masa sojová sekaná pečeně drcena korenova zelenina recept sojové vločky sojové vločky celé recept guláš ze sojového granulátu sekaná granulát mleté maso s kroupami

Zapomněl/a jsem heslo