Brownies z červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenBrownies jsou velmi oblíbené dezerty plné čokolády a kakaa. Jsou typické pro anglosaské země, ale své příznivce si našly i u nás. Dají se připravit i v čistě veganské…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brownies jsou velmi oblíbené dezerty plné čokolády a kakaa. Jsou typické pro anglosaské země, ale své příznivce si našly i u nás. Dají se připravit i v čistě veganské…
Tradičním cukrovím jsou ořechové pracny, jejichž vůně nám připomene Vánoce u našich babiček. Mají jemnou oříškovou chuť a na sváteční tabuli se po nich doslova zapráší.…
Palačinkový dort je lahodný dezert, který spojuje oblíbené vlastnosti palačinek s klasickými prvky dortu. Základem tohoto dezertu jsou tenké vrstvy palačinek, které jsou…
S podzimem pomalu přichází sklizeň jablek, ze kterých nejčastěji připravujeme různé moučníky, které pohladí naše chuťové pohárky. Spojení čokolády a jablek je opravdu…
Nepečený kakaový srnčí hřbet s piškoty je oblíbený dezert, který zvládnete připravit bez trouby. Spojení kakaového krému a piškotů s vůní rumu vytváří neodolatelnou…
Do misky dáme půlku holandského kakaa.Přidáme čtvrtku másla, 50g cukru a michame v kuchyňském robotovi.Tuto směs namažeme na oplatky a pak dáme na dvě hodiny do ledničky…
Rozšlehejte kakoříškový krém s cukrem. Jedno po druhém přidávejte vejce a utřete do pěny. Vmíchejte kakao a prošlehejte. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl a směs…
Prázdniny u babičky vždy znamenají stůl plný poctivě připravených dobrot. Babiččiny recepty jsou vždy léty prověřené a dotažené k dokonalosti stejně jako tahle piškotová…
V hrnci rozpustíme cukr, med a máslo. Za stálého míchání povaříme asi dvě minuty. Poté vmícháme kukuřičné lupínky cornflakes. Pokud jsou velké, můžeme je předem trochu…
Cizrnu rozmixujeme s trochou vody na hustou hladkou pastu.Přidáme ostatní suroviny, znovu promixujeme a můžeme podávat.
Tradiční francouzskou cukrovinkou, která vás zaujme už jen svým barevným vzhledem, jsou makronky. V ústech se jemné makronky z mandlového těsta lehce rozpustí a vaše…
Smícháme sypké suroviny a poté přidáme ostatní.Ušleháme vše dohromady.Vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy.Pečeme na 200 °C cca 50 minut.
Do mléka klasicky uvařte vanilkový puding. Oslaďte o trošku více, než je podle vaší chuti - přijde do něj totiž ještě hořká čokoláda. Až puding odstavíte, ještě do…
Univerzální kakaový korpus se skvěle hodí na dorty i na řezy. Jeho příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Připravte si něco na zub k odpolední kávě, plnit můžete…
Sušenky rozdrtíme na malé kousky (pomocí válečku nebo mixéru). Máslo rozpustíme a následně jej smícháme s rozdrcenými sušenkami.Vezmeme dortovou formu (použil jsem tu o…
Troubu předehřejeme na 180°C, kulatou dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme dno pečícím papírem. Do mísy prosejeme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Přidáme…
Ze všech surovin vypracujeme obě těsta a necháme v chladu minimálně 2 hodiny odpočinout.Přes nástavec na masovém mlýnku protlačujeme těsto na věnečky a tvoříme malé…
Nadýchaný domácí perník, vonící po koření, s čokoládovou polevou a strouhaným kokosem, je vděčným moučníkem pro každou příležitost. Stačí jej nakrájet na řezy a podávat…
Pokud máte rádi vláčné a jednoduché moučníky, tento recept je přesně pro vás. Mramorová bratislavská buchta je prolévaná pudinkem a dozdobená zakysanou smetanou, která…
Nemusíte mít speciální formičky na tartaletky. Tento recept je uzpůsoben pro malé množství cukroví pečeného v košíčcích. Křehké těsto se nádherně doplňuje s osvěžujícím…
Řepu dáme do vody vařit a vaříme do doby, než nám změkne. Poté ji necháme vychladnout a oloupeme ji. Pomocí tyčového mixéru uděláme z oloupané řepy, mléka a jogurtu pyré…
Buchty na plech jsou velmi oblíbené a není se čemu divit. Zejména pro maminky s dětmi je to vděčný moučník, který je rychle hotový a s přípravou mohou pomoci i malí…
Bábovka s ořechy a čokoládou Margot je sladká klasika, která potěší každého milovníka vláčných moučníků. Jemné těsto provoněné kakaem, oříšky a kousky oblíbené čokolády…