Řezy míša bez mouky

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: cca 20 min PT0H20M 1 plech Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 30 názorů

58

Suroviny

5 vajec
2 lžíce medu
50 g kakaa holandského typu
Krém:
1 tvaroh ve vaničce
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce medu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 190°C. Na plech dáme pečicí papír, který malinko potřeme olejem.

  2. Vyšleháme zvlášť žloutky se 2 lžícemi medu do pěny, pak bílky dohusta. Do žloutkové smesi pomalinku zamícháme kakao a obě směsi, sníh i žloutkovou směs opatrně smícháme dohromady. Vše vylejeme na pečící papír, vařeškou upravíme a dáme do rozpálené trouby asi na 8 minut.

  3. Hotový plát necháme pořádně vychladnout.

  4. V misce vyšleháme do tuha smetanu. Přidáme vaničku tvarohu a med a ještě prošleháme.

  5. Upečený a vychladký plát v polovině překrojíme, a namažeme hustě krémem. Přikryjeme druhým plátem a dáme chladit do ledničky.

Poznámka

Zdroj-časopis Albert.

Mnou upraveno do dělené stravy

Použila jsem menší plech, aby bylo těsto hrubší. Určitě se ale dá použít i klasický plech

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 354 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy míša bez mouky

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Jarmila: Díky. Já z něj dělám i roládu :-)

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    Jsou super, delala jsem je uz nekolkrat...dik:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    eva: Já rozhodně nejsem přes pečení. Není to moje parketa a snad umím tak ještě něco kynutého. Tohle bylo strašně jednoduché, ale musí se dodržet rozpálená trouba a opravdu dobře vyšlehané žloutky a taky bílky. Já ještě k tomu vždycky potřu pečící papír malinko olejem, ale prý to není nutné. Kakaa je opravdu 50g, ale určitě by nevadilo ničemu ho ubrat, nic by se nestalo. Mne samozřejmě moc mrzí, že se ti to nepovedlo. Kdysi jsem z toho dělala roládu a popravdě, dopadla jsem stejně, jako ty! Jenže "kdysi".. Od té doby jsem se zase něco naučila a učím se pořád :-)

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    Tak teda nevím. Přestože jsem myslím si zkušená pekařka od kynutého až po dorty, tak tento recept nedoporučuji. Ještě se mi nestalo, abych celý plát upečeného těsta vyhodila do koše. Už když jsem vážila kakao tak se mi toho zdálo moc a je to pravda. těsto bylo tak černé až už nešlo s těmi žloutky rozmíchat. musela jsem trošku přilít mléka. no a tím jak toho kakaa bylo moc tak dvě lžíce medu opravdu nestačily a v ústech cítím hořkost ještě dlouho po ochutnání. Jinak by konzistence těsta po upečení byla dobrá, naskočilo taky hezky, ale chuťově nepoživatelné. Takže pro dnešek s míša řezy končím, už nemám další kakao! Bohužel i toto jsou zkušenosti. ;-(

    Odpovědět

  • vsetecka vsetecka

    Jana Remkova: Med je hlavně zdravý, narozdíl od cukru, který nemá v sobě nic, co by tělo mohlo využít, spíš naopak. ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Kačka: Taky doufám :-)

    Odpovědět

  • Kačka Kačka(neregistrovaná)

    Dnes dělám poprvé právě mám těsto v troubě tak jsem zvědavá :) Také držím dělenku takže už se na to moc těším doufám že se povedou ! :)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Fiskus: No, já kvůli dělenky cukr nemůžu;-). Med je povolený.

    Odpovědět

  • Fiskus Fiskus

    Dělal jsem ty samé řezy, jen jsem místo medu dal do těsta mletý cukr a do krému vanilkový cukr. Byli super.:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Jarmila: Ztuhne;-)

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    :yes:vypada to dobre a snad to po vychlazeni trosku ztuhne

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Dana Procházková:však ano, jen se uprostřed rozkroji, nevím, jak jinak bych to napsala;-)

    Odpovědět

  • Dana Procházková Dana Procházková(neregistrovaný)

    VEronika....ale tento řez se neprořezává,jen rozpůlí na půl po délce namaže a přiklopí druhou půlkou.hodí se do dělené stravy,je to super,jen toho není moc....

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Veronika:;-)

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Jana Remkova:Tak to já ve větším, ale neva, je super:-))

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo