Polévková směs
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí zeleninová polévková směs v soli je úžasná specialita. Každá polévka je s ní plná chuti. Není potřeba dlouhé vaření, zelenina předá svou chuť prostřednictvím tuku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí zeleninová polévková směs v soli je úžasná specialita. Každá polévka je s ní plná chuti. Není potřeba dlouhé vaření, zelenina předá svou chuť prostřednictvím tuku…
Dobře ochucené a pořádně propečené vepřové výpečky jsou jednou z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. Dvojí výpečky z vepřového a uzeného masa jsou opravdu šťavnaté a…
Voňavé dušené vepřové maso s kedlubnami a pórkem potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Kombinace jemně kořeněného masa a zeleniny v lahodné omáčce je ideální…
Tradiční boršč z červené řepy vás zahřeje a zasytí. V jedné misce se potkává sladkost řepy, kyselost zelí i jemná chuť masa – dohromady tvoří nezaměnitelnou kombinaci,…
Hustá zeleninová polévka je opravdový zázrak. Dokonale zasytí, dodá tělu potřebnou vlákninu i vitamíny a navíc zahřeje. Krém z restované cukety a kedlubny se špetkou…
Polévka zasytí kdykoliv během dne. Snadnou zeleninovou pak můžeme připravit třeba z kedlubny nebo květáku. Kousky zeleniny povaříme, dochutíme a doplníme mlékem a…
Kedlubnové soudečky plněné dobrou směsí slaniny, mletého masa a smetany posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě. Toto jednoduché a rychlé jídlo můžeme použít jako…
Na žádné pouti či slavnostech nesmí nikdy chybět stánek s křupavými bramboráky. Připravit je můžete i z kedluben, rozdíl téměř nepoznáte. Jsou plné uzeného masa a krásně…
Kaleráb nastrúhame na slzičkovom strúhadle, posolíme a necháme odpočinúť.Vytlačíme vodu, pridáme korenie, kvet, žĺtky, zahustíme múkou a premiešame. Nakoniec zľahka…
Na másle orestujeme slaninu, přidáme na kostičky nakrájené kedlubny a brambor, osolíme, krátce restujeme a zalijeme vodou nebo vývarem.Vaříme do měkka.Pak v polévce…
Krevety nadrobno nakrájíme a smícháme s mletým masem. Mrkev a kedluben nastrouháme, cibuli a pórek pokrájíme najemno a vše smícháme s masovou směsí. Houby a skleněné…
Kedlubny si nakrájíme na nudličky a poviříme je v osolené vodě, scedíme(Ale vodu která zbyde z kedlubnů si necháme). Z oleje a hladké mouky uděláme jíšku a do ní vlejeme…
Na oleji orestujeme nasekanú cibuľku. Pridáme najemno nastrúhanú zeleninu, okrem zemiakov, orestujeme, pridáme múku, opražíme a zalejeme vodou. Privedieme k varu.Pridáme…
Masovo-zeleninový nákyp je výborný nápad na letní pokrm. Kousků vhodné zeleniny se najde dost v chladničce a nákyp se po nezbytné přípravě surovin zapeče v jednom…
Všechnu zeleninu, tj. mrkev, celer, petržel, květák, kedlubnu podle druhu oloupeme, očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme na půlkolečka…
Tato smetanová omáčka plná zeleniny s vůní česneku si jistě najde cestu na váš rodinný jídelníček. Spojení kedlubny, mrkve a hrášku dodá tělu spoustu potřebných živin.…
Křehké kuřecí maso, slanina a cibulka tvoří voňavý základ, který skvěle doplňuje jemná, nasládlá kedlubna. Kmín a česnek zvýrazní chuť, máslová jíška dodá krémovou…
Nejprve si naporcujeme kuře, posolíme z obou stran a necháme si ho stranou. Do pekáče si nakrájíme cibuli na měsíčky, kedlubnu+kapii+rajčata+hlívu na kousky a česnek si…
Dobrá polévka na víkend i pro všední den, vhodná pro celou rodinu. Malým dětem můžeme část polévky odebrat a rozmixovat. Kdo má rád syté polévky se spoustou zeleniny, na…
Mezi první jarní zeleninu patří kedlubna, jejíž konzumace má spoustu pozitivních vlivů na naše zdraví. Snadný kedlubnový salátek, s mrkví a sýrem, máte připravený během…
Jednoduchých receptů na zeleninové polévky není nikdy dost. Vydatná polévka jako od babičky je ozobená sekanou zelenou petrželkou, plná zeleniny, krásně voní máslem a…
Hranolky z brambor už vás nebaví? Vyzkoušejte hranolky z kedlubny. Křupavé kousky zeleniny v lahodném těstíčku stačí usmažit do zlatova a podávat s oblíbeným dipem. Sami…
Oblíbené hranolky povětšinou připravujeme z brambor, avšak existuje spousta různých alternativ. Připravit je můžete i z kedlubny, obalené v trojobalu a usmažené krásně…
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s 1 lžící olivového oleje. Necháme okapat a přendáme do větší mísy. Cibuli a šunku nakrájíme na drobno a vše dáme na pánev s olivovým…