Vepřové maso v kedlubnách
Recept ještě nebyl hodnocenNa máslo dáme orestovat vepřové maso, které nakrájíme na kousky a necháme dusit s trochou vody do poloměka. Pak přidáme kmín, cukr, masox, pepř, sůl a nakrájené kedlubny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na máslo dáme orestovat vepřové maso, které nakrájíme na kousky a necháme dusit s trochou vody do poloměka. Pak přidáme kmín, cukr, masox, pepř, sůl a nakrájené kedlubny…
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Polévky jsou skvělým základem našeho jídelníčku a můžeme je připravit prakticky z jakékoliv suroviny. Na tuto polévku budeme potřebovat kedluben a brambory, které…
Kedlubnu a vajíčka nastrouhat nahrubo a smíchat se zbytkem ingrediencí. Já trestuhodně neměla nic zeleného (pažitku/petrželku) - určitě by to chtělo! I tak to ale byl…
Polévka je grunt a obzvlášť, když připravíte zeleninový vývar, který zahřeje a zasytí hlavně v chladných dnech. Pokud použijete jako zavářku písmenka, vaši nejmenší…
Na odlehčení jídelníčku se hodí chutný zeleninový pokrm. V našem receptu najdete příjemnou kombinaci kedlubny, smetany, česneku a koření. Spolu s přílohou z brambor to…
Kedlubnu očistíme a nahrubo nastrouháme. Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nastrouhanou kedlubnu a chvíli restujeme. Pak odstavíme a necháme…
Cibulku a slaninu nakrájíme na drobno. Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Kdo má rád kousky, nakrájí ji na kostičky.Slaninu nebo šunku dáme orestovat…
Zeleninový boršč je klasickým ruským pokrmem plným sytých chutí a výživných ingrediencí. Každá lžíce této teplé a lahodné polévky je plná čerstvé zeleniny, bylin a…
Kůži ze stehen sejmeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu se slaninou.Maso obereme od kostí a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na jemno, kedlubny na kostičky.Na oleji…
Mrkev a kedluben nakrájíme na hranolky, dáme je do zapékací misky a smícháme s kořením, cukrem, solí, česnekem a malinko podlijeme. Dáme péct zhruba na 30-40min. ( podle…
Všechnu zeleninu, tj. mrkev, celer, petržel, květák, kedlubnu podle druhu oloupeme, očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme na půlkolečka…
Cibuli pokrájíme najemno a opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci.Okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme na cibulku, přidáme sůl a kmín…
Jednoduchých receptů na zeleninové polévky není nikdy dost. Vydatná polévka jako od babičky je ozobená sekanou zelenou petrželkou, plná zeleniny, krásně voní máslem a…
Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.Šunku nakrájíme na jemné proužky, cibulku i s natí nakrájíme na jemno.Přidáme tatarskou omáčku, nasekanou pažitku,…
Z kedluben vykrajuji různé tvary. Přidávám je k okurkám při zavařování.
Do dvou litrů vody nakrájíme brambory a zeleninu. Osolíme, opepříme a vaříme do měkka.Z mouky a másla uděláme jíšku.Do horké jíšky rozklepneme vajíčko a promícháme.Směs…
Zeleninová směs je skvělou jednoduchou a lehkou variantou bezmasého pokrmu. Můžete do ní dát různé druhy zeleniny. V tomto případě jsme použili celer, kedluben, mrkev,…
Na oleji si opečeme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme nahrubo nastrouhaný kedluben a můžeme přidat i pár mladých kedlubnových lístků. Osolíme, opepříme, posypeme…
Kedlubnu a 2 mrkve si nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme lžíci másla. Necháme rozpustit. Poté přidáme nastrouhanou kedlubnu a…
Kedlubnu a 2 mrkve si nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme lžíci másla. Necháme rozpustit. Poté přidáme nastrouhanou kedlubnu a…
Do hrnce dáme krky, srdíčka a žaludky, omytou rozpůlenou cibuli i se slupkou, rozpůlený česnek, libeček s bršlicí, koření, osolíme, zalijeme vodou a vaříme 2 hodiny.Po 2…
Zeleninu opláchneme, očistime a kdo jak to má rád bud nastrouháme nebo na kostičky či kolečka :), dáme vařit. Přidame masox a vaříme doměkka .Když už je zelenina skoro…
Krevety nadrobno nakrájíme a smícháme s mletým masem. Mrkev a kedluben nastrouháme, cibuli a pórek pokrájíme najemno a vše smícháme s masovou směsí. Houby a skleněné…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Pamatujete nekonečné fronty na mandarinky? Vánoce za socialismu byly noční můra hospodyněk!
MasterChef Česko 2022: Pečený tvaroh jako dokonalá slaná snídaně nadchl porotu. Příprava je snadná a zvládne ji každý
Jak se jedlo v 50. letech: Zásoby ze sklepa a ze spíže, příděl 4 vajíček na měsíc a máslo jen pro děti