Asijské taštičky WON TON
Recept ještě nebyl hodnocenDo mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Kedlubny oloupeme, omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme vodu a vychladnuté nakrájíme a kostičky.Vložíme do sáčků a dáme do mrazáku.
Na odlehčení jídelníčku se hodí chutný zeleninový pokrm. V našem receptu najdete příjemnou kombinaci kedlubny, smetany, česneku a koření. Spolu s přílohou z brambor to…
Zeleninový boršč je klasickým ruským pokrmem plným sytých chutí a výživných ingrediencí. Každá lžíce této teplé a lahodné polévky je plná čerstvé zeleniny, bylin a…
Polévka zasytí kdykoliv během dne. Snadnou zeleninovou pak můžeme připravit třeba z kedlubny nebo květáku. Kousky zeleniny povaříme, dochutíme a doplníme mlékem a…
Není od věci si čas od času odpočinout od masa a připravit zeleninový pokrm. Čerstvé kedlubny ze zahrádky můžete připravit na smetaně. Snadný pokrm, který si můžete…
Pečeme-li vepřové s kostí, např.: koleno, bůček nebo žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým…
Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…
Na žádné pouti či slavnostech nesmí nikdy chybět stánek s křupavými bramboráky. Připravit je můžete i z kedluben, rozdíl téměř nepoznáte. Jsou plné uzeného masa a krásně…
Gratinované těstoviny jsou lahodným a sytým pokrmem, který spojuje krémovou omáčku, rozpuštěný sýr a křupavou a zlatavou vrstvu na povrchu. Snadná příprava, vynikající…
Mezi první jarní zeleninu patří kedlubna, jejíž konzumace má spoustu pozitivních vlivů na naše zdraví. Snadný kedlubnový salátek, s mrkví a sýrem, máte připravený během…
Z kedluben vykrajuji různé tvary. Přidávám je k okurkám při zavařování.
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s 1 lžící olivového oleje. Necháme okapat a přendáme do větší mísy. Cibuli a šunku nakrájíme na drobno a vše dáme na pánev s olivovým…
Kedlubny si nakrájíme na nudličky a poviříme je v osolené vodě, scedíme(Ale vodu která zbyde z kedlubnů si necháme). Z oleje a hladké mouky uděláme jíšku a do ní vlejeme…
Dobře vychucené kedlubnové zelí předčí i to klasické dušené či kysané. Skvělá přiležitost, jak zpracovat větší a lehce přerostlé kedlubny. Společně s měkkou a šťavnatou…
Nevíte jak zužitkovat kedlubny ze zahrádky? Připravte z nich snadnou a lehkou pomazánku s tvarohem a vejci, bude tak bohatá na bílkoviny. Vychutnejte si pomazánku na…
Smažené placičky z brambor a kedlubny jsou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. O chuť a šťavnatost se postará nakrájený salám. Do směsi přidejte vajíčko a zahustěte…
Jednoduchých receptů na zeleninové polévky není nikdy dost. Vydatná polévka jako od babičky je ozobená sekanou zelenou petrželkou, plná zeleniny, krásně voní máslem a…
Všechnu zeleninu nastrouháme na větší kusy. V hrnci si rozpustíme máslo a osmahneme na něm zeleninu (cca 10 min), když se připaluje přidat trochu másla. Poté…
Plátky kedlubny obalené v jemném sýrovém těstíčku jsou skvělou volbou pro lehký oběd, večeři nebo originální přílohu. Křupavý obal a šťavnatý vnitřek tvoří lahodnou…
Pro oblíbené smažené vietnamské závitky nemusíte chodit do nejbližšího bistra, s podrobným autentickým receptem je zvládnete připravit i v pohodlí vaší kuchyně. Závitky…
Tradiční jídlo v novém kabátě – zadělávané kedlubny dostávají svěží chuť díky jemné úpravě a lehkému kořenění. Skvěle se hodí jako samostatný vegetariánský pokrm nebo…
V této jednoduché a rychlé polévce si naplno vychutnáme nasládlou chuť kedlubny. Stačí nastrouhanou kedlubnu osmažit na másle a pak ji přidat do vody zahuštěné jíškou.
Říká se, že polévka je grunt. Toto tvrzení je doopravdy pravdivé, talíř horké zeleninové polévky příjemně zasytí a dobře zahřeje v chladnějších dnech. Polévka plná…