Zeleninový salát – co lednice nabízí
Recept ještě nebyl hodnocenLahodný salát s příhodným názvem si můžete připravit když není čas na velké vaření. Je plný zeleniny, ale nechybí ani poctivá dávka bílkovin ve formě vajíček a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lahodný salát s příhodným názvem si můžete připravit když není čas na velké vaření. Je plný zeleniny, ale nechybí ani poctivá dávka bílkovin ve formě vajíček a…
Zadělávané dušené kedlubny s máslovou jíškou a uzeným masem jsou rychlovka, která nezklame. Podávejte s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem. Prosté a jednoduché…
Tento zeleninový krém dokazuje, že jednoduché suroviny mohou vytvořit výjimečný chuťový zážitek. Restovaná zelenina, dochucená tymiánem a zjemněná lučinou, tvoří…
Pórek nakrájíme na kolečka, rajčata přelijeme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kolečka, kedlubnu očistíme a taktéž nakrájíme kolečka, mozzarellu pokrájíme na…
Nevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin,…
Kosti a kroupy uvaříme v mírně slané vodě, hotové vyvařené kosti vyndáme, nastrouháme si mrkev a kedlubnu, bramboru nakrájíme na kostičky a přidáme do vývaru, dáme…
Maso nakrájíme na větší kostky, utřeme česnek se solí a vše vetřeme do masa. Kostky opepříme a bohatě posypeme celým kmínem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pomalu…
Tento lahodný a zdravý pokrm spojuje chuťově bohatou pečenou zeleninu s jemně oříškovým bulgurem, čímž vytváří harmonický a sytý hlavní chod nebo přílohu. Ideální pro…
Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Šťavnaté plátky vepřového masa jsou krátce opečené do zlatova, což…
Lehký a osvěžující jarní salát, který spojuje křupavost mladé kedlubny s jemnou chutí uzeného lososa. Díky svěží zálivce a voňavým bylinkám je ideální jako lehká večeře…
Dušené kedlubny s bešamelovou omáčkou, podávané s plátkem orestované krkovice, se hodí ve všední i sváteční den. Jemnou chuť omáčky skvěle doplní vařené brambory. Recept…
Spojení jemně dušených kedluben, mladých brambor a křupavého salámu v sýrovém těstíčku nabízí netradiční, ale překvapivě harmonickou kombinaci chutí. Sytý a nápaditý…
Křehké kuřecí maso, slanina a cibulka tvoří voňavý základ, který skvěle doplňuje jemná, nasládlá kedlubna. Kmín a česnek zvýrazní chuť, máslová jíška dodá krémovou…
Kachní krky si uvaříme do měkka a obereme je, zároveň si uvaříme rýži, jak jsme zvyklí a necháme jí schladnout. Na pánvi s olejem orestujeme cibuli s česnekem, necháme…
Kedlubnu očistíme a nakrájíme na plátky 1 a půl cm. Uvaříme je v osolené vodě asi 5 minut od doby varu. Žloutky smícháme s vodou a hladkou moukou, aby vzniklo řidší…
Jedním z nejoblíbenějších druhů ryb je bezesporu losos. Předem marinovaný losos oplývá asijskými chutěmi a perfektně jej doplní rýžový salát s kedlubnou, příjemně vonící…
Česká kuchyně je velmi tvůrčí a plná různých kombinací surovin. I taková kedlubna se může zakomponovat třeba do omáčky k vepřovému masu. Vše společně povaříme doměkka,…
Kaleráb nastrúhame nahrubo, pridáme chren, najemno nastrúhané uhorky, nadrobno narezanú cibuľu, tatarskú omáčku a premiešame. Nakoniec vmiešame nasekané vajíčka.…
Steak z krkovice osolíme a opepříme.Grilujeme nebo smažíme, dokud se maso nezatáhne do poloviny steaku. Obrátíme a totéž provedeme z druhé strany tak, aby se propečení…
Není pravidlem, že řízky musí být jen z masa. Vyzkoušejte křupavé řízky z kedlubny, jejichž chuť vás určitě příjemně překvapí. Plátky jsou navíc potřené křenem, který…
Všechnu zeleninu, tj. mrkev, celer, petržel, květák, kedlubnu podle druhu oloupeme, očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme na půlkolečka…
Mladá, šťavnatá a křehká kedlubna potřebuje k přípravě jen pár desítek minut. Stačí podusit do měkka, přidat zakysanou smetanu a podávat s vařeným bramborem. Jídlo,…
Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli na proužky, česnek nakrájíme na kostičky nebo ho můžeme nastrouhat na jemném struhadle, mrkev a kedluben nastrouháme na…
Zeleninu opláchneme, očistime a kdo jak to má rád bud nastrouháme nebo na kostičky či kolečka :), dáme vařit. Přidame masox a vaříme doměkka .Když už je zelenina skoro…