Omáčka na všechny druhy závitků

phamka Kuchařka: phamka

Doba přípravy: 10min. jedna větší mísa Omáčky 6 názorů

Suroviny

10 lžic rybí omáčky
7 nebo 8 lžic cukru (krupicového)
vařící vodu z konvice
3 mrkve
1/2 kedlubny
5 stroužků česneku
menší 1/2 citrónu
menší misku
sůl
moučkový cukr
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zatím co se vaří voda v konvici, tak oloupeme a umyjeme mrkve s kedlubnou. Potom je nakrájíme na tenoučké plátky a dáme je do menší misky a dáme trochu, asi dvě špetky soli a dáme 2 lžíce moučkového cukru a chvíli je necháme.

  2. Nalijeme uvařenou vodu do mísy, do ní přidáme pět lžic rybí omáčky, poté dáme všech 8 lžic cukru, pořádně zamícháme a pak dáme posledních pět lžic rybí omáčky, vymačkáme menší půlku citrónu a vylisovaný česnek. Opět pořádně zamícháme.

  3. Mrkve a kedlubny trochu opláchneme a dáme do omáčky.

Poznámka

Je vhodná jak na smažené závitky, tak na nepečené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Omáčka na všechny druhy závitků

Tématické fráze: druhy omacek rybí omáčka omáčka k jarním závitkům babicovi recepty 5,6, 2013 babicovy dobroty houbová omáčka omáčka na závitky omáčky omáčka k závitku recept z kedlubny rybi omacka recept rybí omáčka recepty jak se vaří rajská omáčka cili omacka z rajskych top recepty ruzne druhy omacek recepty z kedlubny omacka k zavitkom rybí omáčky recept druhý omaček druhy omáček recepty rychla omacka k jarnim zavitkum