Treska s cuketou a chorizo klobáskou

Suroviny 2 porce

2 filety tresky
1/2 větší cibule
1 malá cuketa
1 chorizo klobáska (nebo jiná papriková)
pórek
sůl
máslo nebo olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Tresku omyjeme a osolíme. Cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka, chorizo na kostky a cuketu na kolečka.

  2. Na pánvičce rozehřejeme olej nebo máslo a tresku na něm prudce opečeme z obou stran. Poté ji na nižším stupni opékáme, než je hotová.

  3. Když je treska propečená, dáme ji bokem a do výpeku dáme pórek, cibuli, chorizo a cuketu (všechno naráz).

  4. Restujeme, než cuketa změkne a chorizo začne vonět a kapat z něj šťáva.

  5. Na talíř dáme směs s cuketou a chorizem a na to položíme tresku. Podáváme s brambory.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se v letáku irského obchodu Supervalu (měli zrovna v akci ryby, proto rybí recepty).

Je lepší mít silnější filet, tenčí se na pánvičce může rozpadnout na kousky.

Komentáře k receptu Treska s cuketou a chorizo klobáskou

Tématické fráze: treska s chorýzem treska s chorizem paprikami a rajcaty treska s cuketou a klobásou