Kapustnica se ztracenými vejci

tejaja Kuchařka: tejaja

Polévky 2 názory

Suroviny

1 l láku z kyselého zelí
400 g kyselého zeli
4 vejce
hrst sušených hub
2 klobásy
1 cibule
1 bobkový list
1 lžička hladké mouky
1 lžička mleté papriky
pepř
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme dobleda nahrájanú cibuľu, pridáme huby a kratúčko orestujeme.
    Zaprášime múkou, paprikou a pol minúty opäť za stáleho miešania restujeme.

  2. Zalejeme šťavou z kapusty, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, na kolieska narezanú klobásu a 15 minút na slabom plameni povaríme. Ak treba, dolejeme trocha vodou, aby kapustnica bola síce hustá, ale nie príliš.

  3. Potom po jednom na malej naberačke opatrne vylejeme do kapustnice vajcia a na slabom plameni necháme 3 min vrieť. Vypneme oheň, zakryjeme polievku a ešte 3 min necháme stáť.

  4. Potom servírujeme, pričom do každého taniera dáme 1 vajce. Podávame s chlebom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kapustnica se ztracenými vejci

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino: Nie je to preklep. U nás sa kyslá kapusta nevymačkáva, jednoducho sa naberie zo suda, tak ako je a dolieva sa juškou-lákem. Kyslá kapusta aj kapustnica musí byť kyslá. Ak je jej menej (píšem aj v postupe), dolejeme vodou a tým sa trocha kyslosť zjemní. Ale nevymačkáva sa. ;-)
    Na Vianoce sa robí kapustnica len s trochou kapusty, inak je to čistá juška. Niekedy sa do nej dávali len huby a zahusťovala sa zápražkou robenou na masle, bez údeného, bez klobásy, lebo do 24 hod bol pôst. Len strúhané cesto sa do nej dávalo, neskôr tarhoňa. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    "1 l láku z kyselého zelí"
    Není to překlep? Myslím to množství :-)
    Běžně zelí pořádně vymačkám, překrájím, uvařím polévku a podle chuti přikyselím vymačkaným nálevem - jedná se o pár PL.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo