Klobásovo-šunková omeleta
Recept ještě nebyl hodnocenKlobásky (libovolné dle chuti) nakrájíme na kolečka a na pánvi s trochou oleje necháme opéct.Poté přidáme na větší kousky pokrájenou sušenou alpskou šunku (může být i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klobásky (libovolné dle chuti) nakrájíme na kolečka a na pánvi s trochou oleje necháme opéct.Poté přidáme na větší kousky pokrájenou sušenou alpskou šunku (může být i…
Klobásky jsem trochu nakrájela, jako ježečka. Čtyři klobásky jsem potřela bazalkovým pestem smíchaným s hořčicí a 4 klobásky jsem potřela jen hořicí smíchanou s křenem…
Lusky očistíme a nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky. Do kastrolu dáme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme do zlatova. Přidáme nakrájené lusky, restujeme…
Těstoviny si uvaříme podle návodu. Během vaření těstovin si nakrájíme na kostičky rajčata, okurku, čabajky a balkánský sýr. Salát natrháme na kousky. Do zakysané…
Prsíčka si rozkrojíme asi na 100 g plátky a každý plátek mírně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a rozkrojíme na 4 díly tak, aby se do každého…
Fazole včetně vody vlijeme do hrnce spolu se zeleninou, dolijeme vodou a přidáme podravku. Jakmile je zelenina měkčí, tak přidáme klobásky. Povaříme, dokud nám nezměknou…
Nejprve si uděláme směs na topinky.Na oleji zpěníme cibuli,přidáme na kolečka nakrájenou uzeninu,kečup,pepř,sůl a chilli a odstavíme na teplo.Teď je dobré udělat si…
Cibuli nakrájíme na nudličky a podusíme na sádle, přidáme kyselé zelí s jalovcem, promícháme a zalijeme vínem a vodou. Přidáme slaninu, vepřová žebírka, nebo ramínko,…
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc a ráno uvaříme do měkka.Jáhly propláchneme a spaříme. Pak uvaříme do měkka (asi 10 min.)Uvařené jáhly a cizrnu smícháme ve vývaru,…
Nejdříve si zaděláme kynuté těsto, kam přidáme koření. Nepíšu poměr, protože já prostě těsto vždy dělám od oka. Na másle si jen zlehoučka orestujeme listy mangoldu…
Fazole namočíme přes noc. Druhý den slijeme vodu, dáme čistou, osolíme a fazole povaříme až jsou měkké. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, nasypeme hladkou mouku,…
Brambory si uvaříme ve slupce do poloměkka. Mezitím si nakrájíme klobásy na malé kostičky, nivu a česnek nastrouháme a zamícháme do špenátu, opepříme. Vychladlé,…
Nivu, mozzarellu i klobásu nahrubo nastrouháme.Vše smícháme s tvarohem, špetičkou uzené papriky, změklým máslem a podáváme na pečivu s pažitkou.
na pánvi rozehřejeme olej a dáme zesklovatět cibulku, až zesklovatí, přidáme lžičku červené papriky a přihodíme papriky nakrájené na proužky, trošku osmahneme a přidáme…
Nejprve připravte náplň. Cibuli, slaninu a klobásu nakrájejte na malé kostičky. Slaninu vložte do suché pánve, nechte ji pustit tuk a pak teprve přisypte cibuli, po…
Polský salám nakrájíme na kolečka, klobásy na poloviny a jejich povrch nařežeme, bůček na plátky, tloušťky stejné jako klobásy a polský salám (aby výška všeho pod…
2/3 chleba odkrojíme (ponecháme boky, abychom mohli naplnit bramborovým salátem), všechen vnitřek vydlabeme.Naplníme bramborovým salátem.Přední část chleba + boky…
Všechny suroviny dáme dle toho jak jdou za sebou, klobásu přidáme po zaznění signálu pro přidání surovin. Pekla jsem program klasik, tmavý a větší velikost.
Toustový chleba nakrájíme na kostky. Smícháme mouku, droždí, vejce, vlažné mléko, chleba, cibuli a sůl. Rovné hrnky vymažeme máslem nebo stačí vystlat mikrotenovým…
Polentu si uvaříme podle návodu v zeleninovém vývaru. Polovinu sýra nastrouháme a vmícháme spolu s pažitkou a máslem do polenty, osolíme, opepříme. Zapékací misku…
Na sádle si osmahneme cibule dohněda a na nich pak opečeme zprudka klobásky. Přidáme hříbky a podlijeme je vývarem z masoxu, přidáme na proužky pokrájenou zelenou…
Kroupy si uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, na pánvičku dáme máslo, nakrájíme si všechnu zeleninu na drobno (fazolky,cibuli,česnek,rajče,bramboru), pak i klobásu na…
Klobásy rozdělíme na čtyři stejně velké díly, které stočíme do šneku, zpevníme párátky a osmažíme dozlatova z obou stran v pánvi nebo opečeme v troubě.Bulky rozkrojíme,…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky. Lepší jsou ale v kaši, polévce nebo v jahelníku!
Sushi rolky na Silvestra 2022: Podle zkušeného sushi mistra Lukáše Neckáře je zvládnete levou zadní. Takhle snadné to je
Pečeme s Ivou: Roztomilé chobotničky můžete s caparty připravit na Den dětí!