Květáková žemlovka

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

10 rohlíků
1 menší květák
2 klobásy
2 dl mléka
4 vejce
sůl
mleté bílé koření
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme skoro do mäkka. Scedíme.

  2. Rohlíky nakrájame na plátky, klobásu na kocôčky.

  3. Do vymazaného pekáča uložíme vrstvu rohlíkov, navrstvíme karfiol, posypeme klobásou, zakryjeme vrstvou rohlíkov.

  4. V mlieku rozhabarkujeme vajcia so soľou a korením a zalejeme rohlíky.

  5. V rúre pri strednej teplote pečieme asi 40 minút. Podávame teplé so šalátom.

Poznámka

Môžeme vylepšiť o strúhaný syr, ktorý zamiešame do mlieka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Květáková žemlovka

  • Jana Pá Jana Pá

    Ty jedna, to může být :-p, jen se podívám na foto a už slintám blahem:-D:yes::-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Chutná večeře a pro mne i oběd :-):yes:+

    Odpovědět

Tématické fráze: kvetakova jidla recept na květákovou žemlovku květák recepty zapečený jako zemlovka luxusní žemlovka zeleninová žemlovka kvetakova

Zapomněl/a jsem heslo