Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šašlik z híivy

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

21. 5. 2009 19:44

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 670 kJ / 399 kcal
Bílkoviny27,12 g
Tuky16,06 g
Vláknina18,64 g
Cholesterol518 mg
Sodík228 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy27,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Oskeruska

9. 12. 2010 10:28

Receptik jsem objevila dnes-urcite vyborny :-p...a k Janicce...nabyla jsem pocitu,ze v Orlove si pletou pojmy z dojmy ;-) Sazela bych na to,co prezentuji jako saslik je ve skutecnosti dzuvec...to je takovy gulas se zeleninou a je to taky z Balkanu :-D Ale vzhledem k tomu,ze miluji ruzne spizy a sasliky,tak bych asi byla pekne naprdnuta,kdyby mi v restauraci misto toho prinesli gulas :-D :-O

Merylas

23. 5. 2009 09:28

:-D:-D:-D

JanaDorazinova

23. 5. 2009 09:17

Merylas, ty jsi můj zachránce!! ANO!!! Z mletého masa!!! Už jsem ani nedoufala, že to někdo taky řekne, díííky!:-D:-)) Ale v podstatě, pravda je, že opravdu jsou to špízy. Moje dcera si v Bulharsku chtěla dát šašlik, čekala nějaké pikantní maso se zeleninou a taky jí donesli malou jehličku a na tom něco neurčitého, čeho se vůbec nenajedla:-)):-D:-)):-D

Merylas

23. 5. 2009 09:14

Jani, je možné, že ten šašlík jako guláš je vžitý tady u nás. V jedné jídelně byl šašlik jako guláš z mletého masa:-D

JanaDorazinova

22. 5. 2009 20:08

Terezko, budeš mít asi pravdu, můj syn vzal guláš zpět, ale divné je to v těch restauracích dnes, Ale vždyť je to fuk!:-)):-D

tejaja

22. 5. 2009 20:02

Janička, nič v zlom, ale šašlik a guláš sú fakt rozdielne veci. Že niekto chápe pod šašlikom guláš, to počujem prvý raz. ;-)

Iljusa

22. 5. 2009 14:19

Jani, nic si z toho nedělej - já to znám napíchané na jehle, šašlik - guláš to vůbec neznám. Co kraj, jiný mrav:-)

Tejajo - receptík musím zkusit, hlívu zbožňuji:yes:

JanaDorazinova

22. 5. 2009 13:38

Tak jsem si prošla dnes(teď jsem se vrátila) 3 restaurace tady v Orlové, co jsou poblíž. Možná, že tady na Severomoravském kraji to má jiný význam, než jinde. Ve všech třech restauracích mají šašlik, jako GULÁŠ!!!!! Takže jsem z toho fakt úplně zmatená, ale to je fuk, já jen, že od včerejška koho potkám, se ho ptám na to, co je to šašlik a všichni říkají, že guláš, asi si taky už myslí, že jsem na hlavu!:-D:-))

spagetka

22. 5. 2009 10:26

Jani, ale ty vědět nemusíš, co je šašlik, ale kuchař profesionál ano a zvlášť když to nabízí hostům :-(, upřímně - předložit mi tam guláš místo špízu, tak by asi něco zažil ;-):-D:-D

JanaDorazinova

21. 5. 2009 22:45

Takže, jsem z toho jelen. Nedávno jsme si v jedné restauraci dali šašlik a byl to takový zeleninový guláš s masem. Nedalo mi to ale, zeptala jsem se přítele, co je to šašlik a on na mne vyhrknul "guláš, ne? " Tak jsem měla ještě na ICQ syna, zeptala jsem se, co je to šašlik a on říká:" Ježííš, no guláš, ne?"(je kuchař, jak mnozí víte.) Pak jsem ještě zjistila, že na ICQ je takhle pozdě i můj zeť a tak jsem se zeptala a on mi říká: "no, co by to mělo být? My to máme na jídelníčku, jako guláš":-O Nicméně: Zadala jsem si "šašlik" na internetu a našla jsem mimo mnoha receptů i informci, že je to špíz. Asi budu špatně spát dnes a zítra asi na oběd bude... no, co myslíte?:-)):-D "ŠAŠLIK":-)):-D:-)):-D

Bibinka

21. 5. 2009 22:22

Tejajo, hlívu dávám, kam můžu a je u nás velmi oblíbená. Přesto že z ní vařím všelijaká jídla, tak tohle mě ještě nenapadlo:-OUkládám, udělám a děkuji za ten bezva recept:-pbodík ti letí velkou rychlostí:yes:

tejaja

21. 5. 2009 20:06

Janka, nie, šašlik je z ruštiny, je to to isté čo český špíz:-D
Proste niečo napichované na ihle.;-)

tejaja

21. 5. 2009 20:05

Laďka, musíš urobiť manželovi prednášku o vysokej užitočnosti hlivy na jeho zdravie. Ostatné huby to nemajú:-D:-D

Eliza

21. 5. 2009 20:02

Ukládám, hlívu máme moc rádi a často hledám nebo vymýšlím způsoby, jak ji chutně upotřebit. Ď.

spagetka

21. 5. 2009 19:54

Jani, nééééé šašlik je v podstatě a obecně cokoli na špejli nebo na jehle !!!!! viz http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0a%C5%A1lik

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: co je saslik šašlik šašlik z mletého masa šašlik recept co je to šašlik jehly na šašlik český šašlík jehla na šašlík saslik gulas zeleninový šašlík co to je šašlik co je šašlik - recept na jeho přípravu šašlík s knedlíkem gulaš šašlik vaření šašlík šašliky recept z čeho je šašlik recept na šašlik recepty šašlik recept saslik gulas

Suroviny: hlíva ústřičná, cibule, klobása, slanina uzená, vejce, strouhanka, mouka hladká

TopRecepty.cz

Šašlik z híivy

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxjL