Klobásky-nejen s fazolemi

Suroviny

50 dkg různých kvalitních klobásek
1 malou nasekanou cibuli
3 mrkve - (nakrájené na silná kolečka)
4 řapíky celeru (opláchnuté a případně pokrájené na větší kusy lístky pokrájejte najemno)
400 g sterilované fazole (slité a propláchnuté studenou vodou)
400 ml kuřecího vývaru
1–2 lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř
malou hrst čerstvé petržele - nasekané
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečeme na kousky nakrájené klobásky (já jsem měla málo, přidala jsem mleté hovězí maso). Lehce osmažíme cibulku, přidáme mrkev na větší kousky a nakrájené řapíky celeru ( kromě lístků) – řapíky jsem nahradila normálním celerem a pět minut opékáme.

  2. Vsypeme fazole + klobásky, promícháme a zalijeme vývarem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přikryjeme poklicí a 10 až 15 minut ještě dusíme, aby mrkev změkla. Přimícháme dijonskou hořčici, petržel i lístky celeru a podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Apetit

Tento recept mě inspiroval - co rychlého a levného uvařit.

Navíc mě překvapila kombinace uzeniny se zeleninou a dijonská hořčice vyzdvihne celkovou chuť pokrmu.

Nezahušťovat - postará se o to hořčice.

Komentáře k receptu Klobásky-nejen s fazolemi

Tématické fráze: co uvařit z klobásy co uvařit s klobasy recepty z klobasek oběd z klobásek co uvařit z klobásky klobásky recepty na výborný oběd jaké jídlo uvařit z klobásy obed fazole s klobasou co uvařit z klobásek obed z klobasky levná a rychlá jídla s fazolemi rychly obed s fazolemi recepty s fazolemi recept dijonská hořčice recept klobasky jak uvařit klobasu rychlý oběd s klobáskou co uvařit s klobásy recept čertovské klobásy na zelí