Klobásky-nejen s fazolemi

jahoda Kuchařka: jahoda

Minutky 11 názorů

Suroviny

50 dkg různých kvalitních klobásek
1 malou nasekanou cibuli
3 mrkve - (nakrájené na silná kolečka)
4 řapíky celeru (opláchnuté a případně pokrájené na větší kusy lístky pokrájejte najemno)
400 g sterilované fazole (slité a propláchnuté studenou vodou)
400 ml kuřecího vývaru
1–2 lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř
malou hrst čerstvé petržele - nasekané
olej
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečeme na kousky nakrájené klobásky (já jsem měla málo, přidala jsem mleté hovězí maso). Lehce osmažíme cibulku, přidáme mrkev na větší kousky a nakrájené řapíky celeru ( kromě lístků) – řapíky jsem nahradila normálním celerem a pět minut opékáme.

  2. Vsypeme fazole + klobásky, promícháme a zalijeme vývarem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přikryjeme poklicí a 10 až 15 minut ještě dusíme, aby mrkev změkla. Přimícháme dijonskou hořčici, petržel i lístky celeru a podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka

Zdroj: časopis Apetit

Tento recept mě inspiroval - co rychlého a levného uvařit.

Navíc mě překvapila kombinace uzeniny se zeleninou a dijonská hořčice vyzdvihne celkovou chuť pokrmu.

Nezahušťovat - postará se o to hořčice.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Klobásky-nejen s fazolemi

Tématické fráze: co uvařit z klobásy oběd z klobásek co uvařit z klobásky klobásky jaké jídlo uvařit z klobásy obed fazole s klobasou obed z klobasky levná a rychlá jídla s fazolemi rychly obed s fazolemi recepty s fazolemi recept dijonská hořčice recept klobasky co uvařit z klobásy k obědu co uvařit s klobásky recept klobasy s fazolemi na pivě klobaska k obedu klobásky na oběd fazole s klobaskama co dat do klobasek rychlý oběd z klobásek

Zapomněl/a jsem heslo