Koprová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenKlasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 205 kJ / 49 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 1,00 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 1,10 g |
| –– mononenasycené | 1,00 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 61 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 5,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Klasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka…
Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření.
Krásně hustý a voňavý žampionový krém má nezaměnitelně lahodnou chuť. Jeho příprava je snadná. Odměnou vám bude talíř plný horké polévky, kterou můžete vylepšit o svěží…
Jedna z nejoblíbenějších omáček - koprovka. Plná smetany a kopru, který poznáte díky jeho specifické chuti a vůni. Vyzkoušejte tento recept se základem z hovězího vývaru…
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným…
Ztracená vejce jsou oblíbeným snídaňovým jídlem. Připravit je můžeme v turecké verzi - na hustém řeckém jogurtu pokapané voňavým ochuceným máslem. Jednoduchá kombinace…
Vyzkoušejte tuto jednoduchou koprovou omáčku. Na přípravu stačí pár surovin, omáčku doladíte dle své chuti cukrem a octem. Výborná je s houskovým knedlíkem a vařeným…
Dokonalá koprovka potřebuje máslovou jíšku, silný hovězí vývar a smetanu, nesmíte ji ošidit. My se tentokrát spokojíme s rychlejší a skromnější variantou. Smetanová…
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť, pokud…
Šťavnaté kuřecí maso v jemné omáčce, kde se sladkost medu snoubí s pikantní hořčicí a svěží chutí kopru. Jednoduchý recept, který dodá všednímu obědu originální nádech a…
Kulajda patří mezi vydatnější polévky, které si můžete dát i jako samostatný chod třeba k večeři. Co rodina, to jiná verze a univerzální recept neexistuje. My pro vás…
Sbíhají se vám sliny při pohledu na sytě rudé bulvy červené řepy, nebo nemáte zdání co s touto podzimní kráskou dělat? V obou případech se chopte našeho receptu. Vy z…
Kulajda je tradiční česká polévka, která láká svou krémovou konzistencí i výraznou chutí hub a kopru. Ať už máte po ruce čerstvé nebo sušené houby, tuto lahůdku…
Při přípravě obložených mís, talířů nebo i chlebíčků se snažíme o co největší rozmanitost chutí. Vyzkoušejte někdy přidat i pikantní vejce naložená ve sladkokyselém…
Lahodná a jemná pomazánka z kousků uzeného lososa se perfektně doplňuje s čerstvým koprem. Základ tvoří krémový sýr Lučina, takže je pomazánka krásně nadýchaná a lehká.…
Krémový řecký jogurt s česnekem, aromatické chilli máslo a jemná pošírovaná vejce – tohle tradiční turecké jídlo si zamilujete! S jednoduchou přípravou a bohatou chutí…
Omáčku typu Stroganoff, kde hovězí maso nahrazují houby ocení především vegetariáni. Je ideálně chuťově vyvážená a pokud jako přílohu zvolíte rýži nebo hranolky, maso…
Receptů na kulajdu najdeme spoustu, ale jen jedna chutná tak, jak si ji pamatujeme z dětství. Tato je přesně taková. Jemná, voňavá po houbách a kopru, s trochou smetany,…
Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Poctivá kulajda s liškami je tradiční česká polévka, která v sobě spojuje jemnou smetanovou chuť s výrazným aroma čerstvých hub. Tradiční kombinace smetany, kopru a…
Vydatná, přesto jemná polévka, plná vůní i barev. Díky houbám, kopru i smetaně má svoji charakteristickou a nezaměnitelnou chuť, kterou si vás získá. Při podávání…
Filé z lososa i s kůží opláchneme a důkladně osušíme kuchyňskou utěrkou .V misce rozmícháme 40 g soli, 40 g cukru a 10 g čerstvého kopru nakrájeného nadrobno.Do plastové…