Koprová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenKlasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 205 kJ / 49 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 1,00 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 1,10 g |
| –– mononenasycené | 1,00 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 61 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 5,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Klasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka…
Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření.
Krásně hustý a voňavý žampionový krém má nezaměnitelně lahodnou chuť. Jeho příprava je snadná. Odměnou vám bude talíř plný horké polévky, kterou můžete vylepšit o svěží…
Dokonalá koprovka potřebuje máslovou jíšku, silný hovězí vývar a smetanu, nesmíte ji ošidit. My se tentokrát spokojíme s rychlejší a skromnější variantou. Smetanová…
Jedna z nejoblíbenějších omáček - koprovka. Plná smetany a kopru, který poznáte díky jeho specifické chuti a vůni. Vyzkoušejte tento recept se základem z hovězího vývaru…
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným…
Ztracená vejce jsou oblíbeným snídaňovým jídlem. Připravit je můžeme v turecké verzi - na hustém řeckém jogurtu pokapané voňavým ochuceným máslem. Jednoduchá kombinace…
Vyzkoušejte tuto jednoduchou koprovou omáčku. Na přípravu stačí pár surovin, omáčku doladíte dle své chuti cukrem a octem. Výborná je s houskovým knedlíkem a vařeným…
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť, pokud…
Netradiční bramborový salát překvapí svou chutí i ty, kteří jinak bramborovému salátu neholdují. Uvařené brambory doplňuje kopr, majonéza, hořčice a krémová Lučina.…
Kulajda patří mezi vydatnější polévky, které si můžete dát i jako samostatný chod třeba k večeři. Co rodina, to jiná verze a univerzální recept neexistuje. My pro vás…
Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…
Kulajda je tradiční česká polévka, která láká svou krémovou konzistencí i výraznou chutí hub a kopru. Ať už máte po ruce čerstvé nebo sušené houby, tuto lahůdku…
Šťavnaté kuřecí maso v jemné omáčce, kde se sladkost medu snoubí s pikantní hořčicí a svěží chutí kopru. Jednoduchý recept, který dodá všednímu obědu originální nádech a…
Lahodná a jemná pomazánka z kousků uzeného lososa se perfektně doplňuje s čerstvým koprem. Základ tvoří krémový sýr Lučina, takže je pomazánka krásně nadýchaná a lehká.…
Rozpustíme máslo a šalotku s hlívou krátce orestujeme. Přilijeme vývar, přidáme nakrájené brambory a koření. Vaříme do změknutí brambor.Odebereme asi tři lžíce vývaru,…
Sbíhají se vám sliny při pohledu na sytě rudé bulvy červené řepy, nebo nemáte zdání co s touto podzimní kráskou dělat? V obou případech se chopte našeho receptu. Vy z…
Filé z lososa i s kůží opláchneme a důkladně osušíme kuchyňskou utěrkou .V misce rozmícháme 40 g soli, 40 g cukru a 10 g čerstvého kopru nakrájeného nadrobno.Do plastové…
Poctivá kulajda s liškami je tradiční česká polévka, která v sobě spojuje jemnou smetanovou chuť s výrazným aroma čerstvých hub. Tradiční kombinace smetany, kopru a…
Fazole s jemnou smetanovou omáčkou jsou velmi syté a nutričně bohaté jidlo. I bez masa budete mit plný talíř chutné a výživné dobroty. Dochutit můžete ještě podle svého…
Chutnou a sytou kulajdu lze připravit i ze žampionů. Chuť je o něco jiná, přesto však zajímavá a lahodná. Chuť hub v polévce výborně doplní sekaný kopr a máslový základ.…
Ryby nakrájíme na proužky, uvařená vajíčka a kyselé okurky na kolečka, cibuli na půlkolečka, kopr nadrobno. Majonézu prošleháme s jogurtem, osolíme, opepříme a všechny…
Omáčku typu Stroganoff, kde hovězí maso nahrazují houby ocení především vegetariáni. Je ideálně chuťově vyvážená a pokud jako přílohu zvolíte rýži nebo hranolky, maso…
"Kopračku", "koprouku", "koprovou" - pořád tu jednu a samou omáčku můžete buď milovat, nebo nesnášet. Při dodržení našeho jednoduchého receptu se připojíte do první…