Koprová omáčka s čerstvým koprem

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Omáčky 0 názorů

Suroviny

100 g másla
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
3/4 l vývaru z bujonové kostky nebo z masa
svazek čerstvého kopru
kelímek zakysané smetany
šálek mléka
1 lžíce mouky
1 lžička cukru
sůl
ocet
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozehřejeme v kastrolu, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu. Stále mícháme.

  2. Když omáčka zhoustne, přidáme silnější stonky kopru svázané nití. Jemné části kopru nakrájíme a zatím necháme zvlášť.

  3. Vaříme mírným varem za občasného promíchání asi půl hodiny. Pak vlijeme opatrně smetanu, aby se nesrazila a mléko, které pokud je třeba, ještě zahustíme trochou mouky.

  4. Necháme krátce povařit, vyjmeme svázané stonky a vsypeme jemně posekaný kopr.

  5. Omáčku dochutíme solí, cukrem a popřípadě octem nebo citronovou šťávou.

  6. Můžeme ještě zjemnit lžící másla, ale nemusí to být.

Poznámka

Omáčku podáváme s hovězím masem a natvrdo uvařeným vejcem. Jako přílohu jsem zvolila knedlík.

Přeji dobrou chuť :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koprová omáčka s čerstvým koprem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: koprová omáčka z čerstvého kopru koprova omaczka cersveho kopru koprova omackaz kysane smetany s vejcem koprová omáčka postup koprový omáčky přílohy ke koprový omáčce koprovka z čerstvého kopru koprová omáčka se zeleninovym vyvarem co do koprovy omacky top recepty koprova omacka dobrá koprová omáčka s vejcem a cuketou kôprová omáčka recept koprovka z cerstveho kopru se zakysanou koprová omáčka s jogurtem omačka z kopru omáčky

Zapomněl/a jsem heslo