Zelný salát s křenem
Recept ještě nebyl hodnocenZelí, papriky a cibuli nakrájíme na nudličky a spaříme vařící vodou, kterou jsme ochutili octem a solí. Promícháme, scedíme a necháme vychladnout. Z vývaru, octa,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí, papriky a cibuli nakrájíme na nudličky a spaříme vařící vodou, kterou jsme ochutili octem a solí. Promícháme, scedíme a necháme vychladnout. Z vývaru, octa,…
Fazole s jemnou smetanovou omáčkou jsou velmi syté a nutričně bohaté jidlo. I bez masa budete mit plný talíř chutné a výživné dobroty. Dochutit můžete ještě podle svého…
Hvězdičky z listového těsta, natřené žervé s uzeným lososem a koprem, jsou skvělým pohoštěním ať už na narozeninové nebo silvestrovské oslavě. Jsou chuťově velice…
Lahodná a jemná pomazánka z kousků uzeného lososa se perfektně doplňuje s čerstvým koprem. Základ tvoří krémový sýr Lučina, takže je pomazánka krásně nadýchaná a lehká.…
Kapustné listy si umyjeme a uvaríme vo vode, kam sme pridali 1ČL mletého indického kmínu. Môžeme variť aj viac listov naraz. Kapustné listy varíme, až kým nie sú akoby…
Receptů na kulajdu najdeme spoustu, ale jen jedna chutná tak, jak si ji pamatujeme z dětství. Tato je přesně taková. Jemná, voňavá po houbách a kopru, s trochou smetany,…
Netradiční bramborový salát překvapí svou chutí i ty, kteří jinak bramborovému salátu neholdují. Uvařené brambory doplňuje kopr, majonéza, hořčice a krémová Lučina.…
Pomazánkové máslo promícháme s citronem, sýrem Cottage a nasekaným koprm, dle chuti osolíme. Tortillu potřeme tenkou vrstvou směsi, poklademe kousky tuňáka, zarolujeme a…
Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na 2 cm kostky. Vložíme je do misky, pokapeme citrónovou šťávou a dáme na chvíli odležet do chladu.Smícháme strouhanku, mléko, vejce,…
Rohlíky pokrájíme na plátky.V misce smícháme lučinu, zakysanku, brynzu a podle chuti sůl a pepř. Vidličkou řádně promícháme a mažeme na rohlíky.Jednohubky ozdobíme…
Znojemské okurky - to je pojem. Pro mnohé z nás je to ta nejoblíbenější nakládaná zeleninová příloha. Stačí mít připravené čerstvé okurky, vyladěný sladkokyselý nálev,…
Pokud jste dosud nenašli zalíbení v chuti zelených fazolek, po uvaření našeho receptu si je zamilujete. Na skus povařené fazolky ve smetanovém základu, vejce nahniličko,…
Kulajda z čerstvých hub je jednou z nejoblíbenějších podzimních polévek. Variant je mnoho, ale každá rodina má tu svou, na kterou nedá dopustit. Vyzkoušejte sváteční…
Rozpustíme máslo a šalotku s hlívou krátce orestujeme. Přilijeme vývar, přidáme nakrájené brambory a koření. Vaříme do změknutí brambor.Odebereme asi tři lžíce vývaru,…
Filet stáhneme z kůže a odstraníme tučné části a případné kosti. Snažíme se nakrájet co nejtenčí plátky. Lépe to jde z hodně ztuhlého kousku. Rozložíme na talíř.…
Uvařené brambory necháme zchladnout, oloupeme je a prolisujeme mřížkou na bramborový salát na malé kostičky. Cibulku, balkánský sýr a kyselé okurky nakrájíme na…
Postup je velmi jednoduchý: očištěný kopr rozmixujeme tyčovým mixerem společně se solí a olejem na jemné pesto. Dále už vše dle vlastní chuti a fantazie, protože…
Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…
Tato kedlubnová omáčka má dvě varianty. Jednu jemnější, se smetanou ke šlehání, která se přidává do pokrmu ještě před koncem vaření. A druhou výraznější s hustou…
Srbská fazolová polévka s koprem je opravdovou lahůdkou, kterou určitě musíte vyzkoušet. Přípravu si můžete usnadnit použitím fazolí ve slaném nálevu, takže ušetříte…
Treska je lahodné a křehké maso, které využijete k přípravě chutných a snadných filet v medovo-hořčičné omáčce. Smetanovou omáčku stačí dochutit čerstvým koprem a…
Filety z lososa se smetanovo-sýrovou omáčkou s čerstvým koprem spolu skvěle ladí. Aroma omáčce dodá ještě třený česnek. Když přidáme bramborovou přílohu v podobě…
Brambory a slanečky si pokrájíme na stejně velké kostičky, přidáme nakrájenou cibuli a opepříme. Smetanu si vymícháme s majonézou a koprem a promícháme se salátem. Je…
Lososa naporcujeme na 4 nebo i více porcí. Každou porci ještě rozpůlíme. Dále si nasekáme čerstvou bazalku a kopr, smícháme je s měkkým máslem, citrónovou kúrou a…