Pomazánka z rajčat
Recept ještě nebyl hodnocenRajčatová pomazánka s ricottou je lehká, svěží a plná letní chuti. Vyzrálá rajčata v kombinaci s jemnou ricottou tvoří krémový základ, který skvěle vynikne na čerstvém…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rajčatová pomazánka s ricottou je lehká, svěží a plná letní chuti. Vyzrálá rajčata v kombinaci s jemnou ricottou tvoří krémový základ, který skvěle vynikne na čerstvém…
Kuřecí gyros s tzatziki je lahodný pokrm inspirovaný tradiční řeckou kuchyní. Křehké maso ochucené gyros kořením se podává s osvěžujícím jogurtovo-okurkovým dipem,…
Koprovka milovaná i nenáviděná. Základ této omáčky tvoří jogurt, který jí předává svou typickou nakyslou příchuť a proto již není potřeba použít ocet jako dochucovadlo.
Brambory oškrábeme a společně s kmínem, solí a libečkem uvaříme do měkka. Poté scedíme a necháme okapat.V pánvi rozehřejeme máslo a necháme lehce zpěnit nakrájenou…
"Kopračku", "koprouku", "koprovou" - pořád tu jednu a samou omáčku můžete buď milovat, nebo nesnášet. Při dodržení našeho jednoduchého receptu se připojíte do první…
Rozpustíme máslo a šalotku s hlívou krátce orestujeme. Přilijeme vývar, přidáme nakrájené brambory a koření. Vaříme do změknutí brambor.Odebereme asi tři lžíce vývaru,…
Nejprve na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, pak přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a chvilku na mírném plameni restujeme, aby pustila chuť a šťávu.…
Fazole s jemnou smetanovou omáčkou jsou velmi syté a nutričně bohaté jidlo. I bez masa budete mit plný talíř chutné a výživné dobroty. Dochutit můžete ještě podle svého…
Pomazánkové máslo promícháme s citronem, sýrem Cottage a nasekaným koprm, dle chuti osolíme. Tortillu potřeme tenkou vrstvou směsi, poklademe kousky tuňáka, zarolujeme a…
Filé z lososa i s kůží opláchneme a důkladně osušíme kuchyňskou utěrkou .V misce rozmícháme 40 g soli, 40 g cukru a 10 g čerstvého kopru nakrájeného nadrobno.Do plastové…
Omáčku typu Stroganoff, kde hovězí maso nahrazují houby ocení především vegetariáni. Je ideálně chuťově vyvážená a pokud jako přílohu zvolíte rýži nebo hranolky, maso…
Pokud jste dosud nenašli zalíbení v chuti zelených fazolek, po uvaření našeho receptu si je zamilujete. Na skus povařené fazolky ve smetanovém základu, vejce nahniličko,…
Jednoduchá, ale chuťově výrazná polévka, která spojuje jemnost brambor, křehkost fazolových lusků a svěžest čerstvého kopru. Tahle polévka v sobě nese chuť venkova i…
Koprová omáčka s vejci je srdcovka české kuchyně. Její jemná chuť čerstvého kopru a krémová textura se skvěle hodí k vařeným bramborám. Jídlo, které příjemně zahřeje a…
Ryby nakrájíme na proužky, uvařená vajíčka a kyselé okurky na kolečka, cibuli na půlkolečka, kopr nadrobno. Majonézu prošleháme s jogurtem, osolíme, opepříme a všechny…
Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev nastrouháme nahrubo. Rozpustíme máslo a zpěníme cibuli s novým kořením. Přidáme mrkev a po orestování zasypeme moukou. Zamícháme a…
Rychlá letní úprava cukety na způsob smetanové omáčky s koprem a pažitkou. Vychutnejte si lahodnou cuketu s těstovinami a sýrem nebo jen samotnou jako lehké bezmasé…
Postup je velmi jednoduchý: očištěný kopr rozmixujeme tyčovým mixerem společně se solí a olejem na jemné pesto. Dále už vše dle vlastní chuti a fantazie, protože…
V hrnci uděláme jíšku z másla a mouky, kterou zalijeme vývarem a necháme provařit. Potom ochutíme octem, solí a cukrem dle chuti a přilejeme dle konzistence mléko. Znovu…
Srbská fazolová polévka s koprem je opravdovou lahůdkou, kterou určitě musíte vyzkoušet. Přípravu si můžete usnadnit použitím fazolí ve slaném nálevu, takže ušetříte…
Chlodnik je tradiční litevská studená polévka, která v létě osvěží lépe než zmrzlina. Její základem je kefír nebo podmáslí, vařená červená řepa a čerstvé bylinky, které…
Příprava je velice jednoduchá. Vyšleháme tvaroh, sýr, máslo, citronovu šťávu, sůl a pepř. Potom přidáme nadrobno nasekaný kopr a nakrájenou cibuli a ještě trochu…
Nakrájíme pórek a brambory na kousky. Květák rozebereme na malé růžičky. Rozpustíme máslo a restujeme pórek. Po chvíli přidáme brambory, květák a zalijeme to vývarem…
Vydatná houbová polévka zahuštěná kysanou smetanou vám společně s pečivem nahradí oběd nebo večeři. Houby mají vysoký obsah vlákniny, proto člověka nasytí na delší dobu.…