Gruzínské kuřecí špalíčky
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí špalíčky osolíme, okořeníme, lehce poprášíme škrobem a opečeme na přepuštěném másle (nebo másle s olejem, aby se nepřepalovalo) ze všech stran dorůžova. Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí špalíčky osolíme, okořeníme, lehce poprášíme škrobem a opečeme na přepuštěném másle (nebo másle s olejem, aby se nepřepalovalo) ze všech stran dorůžova. Přidáme…
Pečené kuře s vůní koření adžika je cítit po mleté paprice, česneku a bylinkách. V pekáčku ho doplňuje anglická slanina, papriky a šťavnaté broskve. Chutné jídlo z…
Omyté kotletky naklepeme, osolíme po obou stranách a okořeníme adžikou. Na jednu stranu pak paličkou na maso zapracujeme čerstvou majoránku a poklademe plátky česneku.…
Do pekáčku dáme 1 nakrájenou cibuli, 2 stroužky česneku, 100 g slaniny nakrájené na čtverečky, na to dáme kuřecí maso, osolíme, posypeme adžikou, postříkáme olejem,…
Udělám si z vajec, hladké mouky a mléka \"palačinkové\" těsto, přidám do něj sůl, pepř, majoránku, oregáno a rozmačkaný česnek (těmito ingrediencemi nešetříme, ať má \…
Do vymazané zapékací misky vložíme plátky brambor, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným libečkem, pak poklademe nakrájeným květákem, posypeme kořením. Dále vrstvíme do…
Kuřecí a slaninu pomeleme a smícháme s ostatníma surovinama.Z masové směsi tvoříme vlhkýma rukama válečky, kterými prostrčíme dvě půlky špejlí. Dotvarujeme a vkládáme na…
Směs na koule promícháme, uděláme koule a upečeme pod grilem na 200 st.C cca 5 minut ( podle trouby a velikosti kuliček) Omáčka: Na olivovém oleji zpěníme cibuli,…
Na rozpálené směsi oleje a másla zpěníme cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, zalijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit.…
Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky a okořeníme sáčkem koření „ADŽIKA“ které rozmícháme v 1 dcl oleje. Kořenící olejovou směs řádně vetřeme do plátků masa a…
Začneme tím, že kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, okořeníme ho a zprudka osmažíme v pánvi na oleji, aby maso neztratilo moc šťávy. Na závěr smažení maso osolíme a…
Maso osolíme a okořeníme. Opečeme jej z obou stran na pánvi s olejem. Když je maso opečené, vyjmeme ho a uchováme v teple. Do stejné pánve vlijeme smetanu, necháme…
Kuřecí paličky jsem mírně posolila a popepřila. Dala do misky a zalila mlékem tak, aby paličky byly celé ponořené a nechala v lednici do druhého dne. Na druhý den jsem…
Nejprve vykostíme stehna. Mírně naklepeme a osolíme.V hlubší pánvi na kousku másla restujeme krátce rýži, okořeníme solí, pepřem, kari, chilli a sušeným česnekem.…
Kuskus zakápneme trochou oleje, přidáme kousek másla, osolíme, opepříme, zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Brokolici rozebereme na malé růžičky a krátce…
Sojové kostky dáme spol s kostkou masoxu na 20 minut povařit. Uvařené kostky necháme odkapat a vymačkáme přebytečnou vodu. Na pánvi si rozpustíme máslo na kterém…
Sojové maso okořeníme vegetou a povaříme 15 minutek. Vymačkáme přebytečnou vodu. Do kastrolu si dáme máslo, na něj nadrobno nakrájenou cibulku a cca 5 stroužku česneku …
Uvařenou studenou brokolici rozkrájet nadrobno, přidat 2 vejce, mouku a koření se solí. Osmažit a pro lepší chuť ochutit vyškvařenou slaninkou a plátkem sýra.
Cibuli, česnek a celer oloupejte a očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, celer na kostky a česnek na plátky.Ve větším hrnci rozpalte máslo a pozvolna orestujte cibuli,…
Maso si nakrájíme na menší kousky, ty prosolíme, opepříme a promícháme s kořením. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, pokud je velká, tak na…
Uzené maso vaříme cca 1-1,5 hod. Poté ho nakrájíme na malé kostičky. Uvaříme brambory a rozštoucháme je. Přidáme do nich teplé mléko, hladkou mouku, hotové měkké uzené…
Krky uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Po částečném vychladnutí je obereme a odložíme.Rýži propláchneme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme…
Hřbety osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na každý položíme dva plátky anglické slaniny.Uděláme dva závitky, které upevníme špejlí.Na pánvi rozehřejeme olej s jednou…
Křehké a jemné hovězí maso s vůní česneku je skvělý oběd i báječná večeře pro rodinu i blízké. A jak udělat z kousku hovězího delikátní záležitost? Naložte ho a upečte…