Pečené kuře na adžice s broskví

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 60 minut PT1H00M 4 porce Drůbeží maso 23 názorů

519

Suroviny

1 kuře
2 paprikové lusky
2 broskve
koření Adžika
100 g anglické slaniny
1 lžíce sádla (nebo másla)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si naporcujeme a osolíme, na dno pekáčku dáme sádlo, pak porce kuřete a ty dost posypeme adžikou, trošku zalijeme vývarem a dáme péct do trouby.

  2. Po půl hodině si vyndáme pekáč a na kuře naskládáme anglickou slaninu, posypeme nakrájenými paprikami a nakrájenými broskvemi, ještě podlijeme a dáme péct na další půl hodinu.

  3. Nakonec z pekáče odstraníme kuře, šťávu zalijeme vodou se solamylem, hodně promícháme a necháme na plotýnce zhoustnout a kuře vrátíme.

Poznámka

Nadúroda broskví mě donutila, dát je do všeho a tak báááječně dopadly s kuřetem a moc jsme si pochutnali!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené kuře na adžice s broskví

  • Bahula Bahula

    Taky bych se nechala pozvat;-)

    Odpovědět

  • jiri petrasek jiri petrasek

    Vypadá to úžasně a ještě lépe to chutná. Upekla jsem ho dnes k obědu a všem moc chutnalo.www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Kuře, adžika, broskev-luxusní kombinace.Já bych si také vynechala papriku, která mi tam nesedí a přidala třeba mandle:-O.
    Ale pozvat bych se na kousek nechala, neb masko a ovoce je moje láska...+19

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Tak to se mi líbí. Není tam nic, co bych nemohla.:yes::yes:+

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Kuřátko můžeme jakkoliv tepelně upravené, tohle vpadá taky moc dobře:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • Bahula Bahula

    Krásné :-p;-):yes:+

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Bibulko:-K, sice to sem nepatří, ale kromě ořechů nemůžu broskve, třešně a některé druhy jablek. Poslední dobou se mi začala objevovat reakce na krevety (kýchám a svědí mě jazyk a celá pusa)...to mě dost štve, měla jsem je ráda.:-/
    Hele, já bych do pořadů typu Prostřeno nemohla, i kdybych chtěla, jakože nechci...;-) Ale to by bylo..."Co sem teda leze, když toho tolik nesmí...":-D:-D

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Bibi:yes::yes::yes:úžasný rp...koření adžiku miluju:yes::yes::yes:určitě někdy spáchám:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já i s tou broskví, nemá to chybu, Bibi!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Eliza: Tak to je škoda, o té teplé paprice u tebe vím, ale s tou broskví jsem překvapení. Jó když je alergie, musí se ledacos z jídelníčku vynechat:-(nedá se nic dělat;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Bibi, jj...myslela jsem tu bramborovou kaši, nepoznala jsem ji:-8. Papriky tam mohou být dobré, ale já je nemám ráda v tepelné úpravě, tak proto.;-) Ale stejně se mi k broskvi nějak nehodí. Jenže já čerstvé broskve stejně nesmím (netroufám si na ně ani sahat), jen kompotované a to v malinkém, symbolickém množství...:-/, takže tuhle tvoji dobrotu stejnak neochutnám...

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    :-O Já tedy už nebudu mluvit, nedej bože komentovat zdejší recepty:-! Bibi, jasný, chápeš:-? no, copak Jana udělá:-? pustí packu :yes: a pošle bodíka:yes::-D Máš štěstí, že je to masenko, které já mohu;-):-D

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Krásné, to druhé foto je moc pěkný pohled na celé to krásné jídlo:-K;-):-):yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Mňam, ale já bez té broskve;-);-);-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo