Sojovo - salámová směs ,,ADŽIKA´´ na bramborák
Recept ještě nebyl hodnocenSojové kostky dáme spol s kostkou masoxu na 20 minut povařit. Uvařené kostky necháme odkapat a vymačkáme přebytečnou vodu. Na pánvi si rozpustíme máslo na kterém…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sojové kostky dáme spol s kostkou masoxu na 20 minut povařit. Uvařené kostky necháme odkapat a vymačkáme přebytečnou vodu. Na pánvi si rozpustíme máslo na kterém…
Směs na koule promícháme, uděláme koule a upečeme pod grilem na 200 st.C cca 5 minut ( podle trouby a velikosti kuliček) Omáčka: Na olivovém oleji zpěníme cibuli,…
Z brambor, vajec, česneku, cibule a koření si uděláme bramborákové těsto. Pokud je moc řídké, zahustíme strouhankou. Mouku nedáváme. Vymažeme si dukladně pekáč, máslem…
Maso lehce naklepeme, osolíme, okořeníme adžikou, potřeme z obou stran Ljutěnicí a rozložíme na pekáč vysypaný cibulí a česnekem. Trochu podlijeme a hojně zasypeme…
Ze surovin vytvoříme husté těstíčko, jakoby na lívance. Necháme chilku stát, pak ještě promícháme. V případě potřeby zahustíme moukou. Teflonovou pánev (průměr cca 12…
Na trošce oleje opečeme nakrájenou cibuli, přidáme pohanku, krátce opražíme a zalijeme vodou, přidáme bujon a lžičku čerstvého zázvoru. Přiklopíme pokličkou a necháme…
Maso omyjeme,posypeme trochou adžiky,poklademe plátky bazalky a zavineme. Spíchneme párátkem. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky z obou stran necháme zatáhnout. Poté je…
Omyté kotletky naklepeme, osolíme po obou stranách a okořeníme adžikou. Na jednu stranu pak paličkou na maso zapracujeme čerstvou majoránku a poklademe plátky česneku.…
Kousky částečně vykostěných králičích zadních stehen a hřbetu důkladně okořeníme rozetřeným česnekem, kořením, hořčicí - raději kremžskou, složíme do pekáčku a zasypeme…
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat mleté maso, osolíme a opepříme. K masu přidáme nastrouhaný česnek a pokrájené česnekové výhonky a ještě…
Mleté vepřové maso smícháme se solí, pepřem, syrovým vejcem, uvařenou rýží a kořenící směsí Adžika. Vše dokonale spojíme v celistvou hmotu a dáme vychladit. Do velkého…
Uvařenou studenou brokolici rozkrájet nadrobno, přidat 2 vejce, mouku a koření se solí. Osmažit a pro lepší chuť ochutit vyškvařenou slaninkou a plátkem sýra.
Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se…
Uzené maso vaříme cca 1-1,5 hod. Poté ho nakrájíme na malé kostičky. Uvaříme brambory a rozštoucháme je. Přidáme do nich teplé mléko, hladkou mouku, hotové měkké uzené…
Maso si nakrájíme na menší kousky, ty prosolíme, opepříme a promícháme s kořením. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, pokud je velká, tak na…
Udělám si z vajec, hladké mouky a mléka \"palačinkové\" těsto, přidám do něj sůl, pepř, majoránku, oregáno a rozmačkaný česnek (těmito ingrediencemi nešetříme, ať má \…
Na oleji osmažíme dosklovata velkou pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme maso. To během smažení rozebereme vařečkou na kousky a osmažíme dozlatova a ke konci…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením Adžika a necháme chvíli odpočnout. Poklademe plátky anglické slaniny, přidáme na čtvrtky nakrájené vejce…
Šmakoun rozřízneme podélně na poloviny – takže máme 4 kusy. V misce smícháme hořčici a veškeré koření. Vedle si v hmoždířku utřeme bazalku s kapkou oleje a přidáme ji ke…
Kuřecí špalíčky osolíme, okořeníme, lehce poprášíme škrobem a opečeme na přepuštěném másle (nebo másle s olejem, aby se nepřepalovalo) ze všech stran dorůžova. Přidáme…
Z každého kuřecího prsa uděláme dva plátky, které osolíme a okořeníme. V hlubší pánvi zahřejeme olej s máslem a plátky lehce poprášené moukou opečeme z obou stran.Maso…
Hřbety osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na každý položíme dva plátky anglické slaniny.Uděláme dva závitky, které upevníme špejlí.Na pánvi rozehřejeme olej s jednou…
Těstoviny s krémovými omáčkami patří mezi oblíbené pokrmy. Jejich výhodou je minimum špinavého nádobí a rychlost přípravy. Vyzkoušejte těstoviny s krémovou špenátovou…
Filet lososa, marinovaný v marinádě z kouřové soli, adžiky a limetkové šťávy, ogrilujeme a podáváme s osvěžující exotickou salsou z grilovaného ananasu, která má díky…