"Čína" trochu jinak

pajasafarova Kuchařka: pajasafarova

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Drůbeží maso 17 názorů

Suroviny

300 g kuřecího masa
2 menší párky
hrst arašídů (nesolených)
paprika
menší cibulka
sůl, pepř
kari
adžika koření
olej na smažení
rýže jako příloha
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. V pánvi nebo hrnci rozpálíme trochu oleje. Nakrájíme cibuli nadrobno a osmahneme ji. Přidáme maso, sůl, pepř, koření podle chuti, chvilku opékáme, nakonec podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  2. Mezitím dáme vařit podle návodu rýži. Asi po 20 minutách by mělo být maso hotové. Přidáme na malé kousky nakrájené párky, papriku. Dále oříšky, a ještě chvilku společně smažíme. Měla by nám vzniknout spíše vodová "omáčka".

  3. Servírujeme s rýží.

Poznámka

Dobrou chuť přeji. :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Čína" trochu jinak

  • hosta hosta(moderátorka)

    pajasafarova: Nejlepší názvy receptů jsou takové, které to které jídlo opravdu vystihují. Různé ňamky, pochoutky, divy světa apod. jsou nejen komické, ale i těžko dohledatelné. Jistě by bylo výstižnější nazvat tvé jídlo "kuřecí s párky, paprikou a buráky":-D.

    Odpovědět

  • pajasafarova pajasafarova(autorka receptu)

    cathleen: Jo já to chápu,ale příjde mi to trochu moc kritické. Jsem začátečník a tohle jsem zkoušela poprvé. Experimentuju a jen jsem nevěděla jak to jídlo nazvat. :-8 (už jsem ho opravila) Nechám si poradit od druhých když to napíšou nějak slušně.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    pajasafarova: Toprecepty existují už přes 9,5 roku - a spousta těch, co sem svoji "čínu" během té doby dali, by to už čínou nenazvali. A to je dobře, takový posun ve vaření kupředu, dobře, že jsou lidé ochotni nechat se poučit.
    Pokud vidím, není to jen zizala, komu se tahle "čína" nezdá, jde o normální diskuzi pod receptem. Jak psala hosta kousek níž - pokud sem přidáš recept, musíš počítat s reakcemi na něj. Na tom není nic špatného ;-)

    Odpovědět

  • pajasafarova pajasafarova(autorka receptu)

    zizala: Koukám že tu je plno receptů s názvem ČÍNA,i když to ta klasická čína není,každý to tak nehrotí jako vy:-8

    Odpovědět

  • pajasafarova pajasafarova(autorka receptu)

    zizala: Tak se z toho nezblázněte ☺

    Odpovědět

  • Wikki Wikki

    Párek bych nedala, ale jinak dobrý:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    pajasafarova: No, jestli to nebude tím, že tohle prostě žádná čína není a ten "milion" lidí má pravdu a snaží se tím říct, že nazvat tuto směs čínou je troufalost.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    pajasafarova: "Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně" - řečeno s klasikem:-D Pokud jdete uveřejněním receptu s kůží na trh, komentářům se neubráníte;-). To byste si musela tohle jídlo napsat pouze do deníčku.:-)

    Odpovědět

  • pajasafarova pajasafarova(autorka receptu)

    zizala: No ale mě to nezajímá,já si informace hledám na netu a nechci to dělat uplně podle receptu,tak si tam občas dám něco podle sebe. Nechápu že hned tady píše milion lidí že tohle není čína.. Zdržte se prosím příště těhle komentářů,díky ☺

    Odpovědět

  • zizala zizala

    pajasafarova: Je rozdíl začínat v 80.letech (jako já), kdy se většina informací a ingrediencí pracně sháněla a nyní, kdy na netu nebo v knihách lehce vyhledáte téměř vyčerpávající informace o jakékoliv zahraniční kuchyni - co je pro ni typické a pod. a následně tyto ingredience poměrně snadno zakoupíte. Stačí mít opravdový zájem a chtít.

    Odpovědět

  • casino casino

    Po tom, co se leckde prodává jako čííína mě ani moc nepřeqapuje, že se leckdy moje oblíbená kuchyně podobně nehorázným způsobem ... :-! :-//
    pajasafarova:
    No jo, no, každý nějak začínal... Akorát mi uniká, zda se chválíte či sebe sama litujete:-p leč fotečka se povedla:yes: Minutková čína bývá bez sóóósu:yes::yes:
    Přehlédnu-li koření a ty párečky (proč si je nedáte třeba jako předkrm?:-D můžete příště zkusit dělat maso opravdu jako minutku. Maso smažit jako první - dělat prudce ale krátce jen co zbělá a sama seznáte, proč se říká "nebe a dudy" :-)
    OT
    Akorát doufám, že do podobných nikdo nepřidá klasickou čííínu :-8

    Odpovědět

  • pajasafarova pajasafarova(autorka receptu)

    zizala: Každý nějak začínal vařit,tak si prosím nechte tyhle komentáře. :-8

    Odpovědět

  • pajasafarova pajasafarova(autorka receptu)

    Simona Skolakova: proto jsem to nazvala čína trochu jinak.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak to zírám:-O:-Oa to má být čína??????????????:-O:-Oraděj bych to nazvala kuřecí směsí:-Dže se tam hodí pár arašídů,to ještě čínu nedělá;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: No, do číny přece typická ingredience :-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: čína z párků klasická čína čína pro začátečníky cina trochu jinak krútí maso jako posun čína recepty čina z kureciho.trochu jinak ingredience na cinu čína jinak klasická čína recept recept na klasickou cinu cina jinak recepty čína s párků jak uvařit čínu z kuřecího masa pro začátečníky krútí maso jako posun čína cina ingredience kuřecí klasická cina klasická čína maso top r recepty cina komická jídla recepty čína s leče,

Zapomněl/a jsem heslo