Perníčky zdobené čokoládou
Recept ještě nebyl hodnocenObdobí adventu je dlouhé hlavně pro děti, které čekají na Ježíška. Zkraťte si toto čekání společným pečením voňavých medových perníčků. Jsou snadné a po upečení je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Období adventu je dlouhé hlavně pro děti, které čekají na Ježíška. Zkraťte si toto čekání společným pečením voňavých medových perníčků. Jsou snadné a po upečení je…
Krásně nadýchané perníčky vonící po medu neodmyslitelně patří na sváteční tabuli. Ozdobit je můžete dle vaší fantazie a zapojit můžete celou rodinu. Radost z…
Oblíbené perníčky, které pečeme zejména na Vánoce, provoní domov medem a kořením. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a po upečení je zdobíme bílkovou polevou. Se…
Tento závin z perníkového těsta vyžaduje trpělivost. Aby chutnal tak, jak má, je potřeba těsto nechat 12 dní odležet. Jeho chuť ale stojí za to. Těsto vonící po perníku,…
K vánočním svátkům neodmyslitelně patří měkké perníčky vonící po medu, krásně nazdobené bílkovou polevou. Jejich příprava může být příjemnou zábavou pro vaše děti, které…
Perníčky zdobené sněhovou polevou neodmyslitelně k Vánocům patří. Navíc na jejich zdobení se děti velmi těší, mohou zde rozvinout svou fantazii. A i když se někdy…
Medové perníčky jsou univerzálním cukrovím. Tradičně se pečou zejména na Vánoce, ale připravit je můžete i k příležitosti jiných svátků nebo třeba na dětskou oslavu.…
Vajíčka jsou tradičním velikonočním symbolem, který představuje znovuzrození. Připravit je můžeme i z perníčků, které nazdobíme čokoládovou a bílkovou polevou a…
Skvělý perník připravíte podle našeho receptu. Mandlemi, lískovými či makadamovými ořechy lze nahradit vlašské ořechy. Do těsta mohou přijít i kousíčky sušených švestek.…
Vypracujeme těsto, které necháme alespoň 24 hodin odležet v chladu.Poté vyválíme silnější plát a vykrájíme díly.Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 3 minuty podle…
Než začnete, je potřeba si uvědomit, že se jedná o křehké těsto, se kterým je potřeba pracovat rychle (máslo se dlouhým zpracováním rozpouští a může nasáknout do mouky,…
Hrušku či jablko omyjte, rozpulte a vyjměte jádřinec. Jednu polovinu nakrájejte na tenké plátky (na ozdobu), druhou na malinkaté kostičky. Ty poté přendejte do rendlíku,…
Na čtvrtky pokrájené švestky dáme do kastrolu, přidáme cukr, ocet, vodu a přivedeme k varu. Obsah hrnce vaříme 20 až 30 minut ( dle zralosti švestek), rozvařenou horkou…
Vše spojit v těsto (já využívám domácí pekárnu - program těsto, cca 15 min). Zabalit do fólie a nechat v lednici min. 24 hodin uležet. Pak vyválet (asi 1/2 cm - 1 cm…
Granola: Troubu předehřejte na 170°C, dva plechy vyložte pečícím papírem a vymažte je kokosovým olejem.Všechny ořechy nasekejte na větší kusy, dejte do mísy a přidejte…
Nejprve si rozmixujeme vločky s kokosovou moukou, kořením, skořicí a solí, aby se nám vše krásně promíchalo. Dále rozmixujeme lískové ořechy s datlemi a datlovým sirupem…
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Můžeme nechat odležet, ale není nutné. Na pomoučeném vále vyválíme plát, z něj vykrajujeme libovolně tvary. Pečeme ve vyhřáté…
Recepty na korpusy, krém a potahovou hmotu jsou u mého dortu DORT PRO KUTILA BOBA. Postup tamtéž. Nepečenou hmotu na dotvarování jsem udělala z odkrojků a krému. Pro…
Těsto: ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout. Potom rozválíme, vykrajujeme srdíčka, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na…
Koláč je do dortové formy o velikosti cca 23 cm. Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Všechny ingredience na korpus vložte do mixéru a mixujte, dokud není směs…
Všechny suroviny na těsto vložte do mísy a zadělejte hladké těsto. Mouku přidávejte postupně, nelepí to tolik. Těsto zabalte do sáčku a nechte v lednici alespoň 30…
Nejprve rozmixujeme vločky s oříšky a poté smícháme se všemi ostatními surovinami kromě vody, vodu přidáváme dle hustoty těsta.Z těsta děláme kuličky, které skladujeme v…
Smícháme sypké suroviny, vejce, olej, mléko, marmeládu, rum nebo rumové aroma.Těsto vylijeme na tukem vytřený a moukou vysypaný plech. Rozetřeme, poklademe piškoty…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Byliny v kuchyni: Oregáno je skvělé na pizzu i k léčbě svalových křečí
Připomeňte si legendární Babicovy hlášky: Mozzarella bez zápachu, japonskej šafrán i tvrdý játro asi nikdy nezestárnou!
Holka u plotny radí: Tak trochu jiná chlebová polévka? Toskánská ribollita je plná zeleniny a voní sýrem