Vánoční muffin
Recept ještě nebyl hodnocenPorce tak akorát do dětské ruky, nebo na dezertní talířek dospěláka. To je muffin. Nejjednodušší moučník, který mohou v předvánočním čase připravit i malí kuchaříci.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Porce tak akorát do dětské ruky, nebo na dezertní talířek dospěláka. To je muffin. Nejjednodušší moučník, který mohou v předvánočním čase připravit i malí kuchaříci.…
Sváteční kafíčko si přímo volá po speciální příchuti. Ať již bude vonět a chutnat po perníku, nebo po směsi koření, určitě vaší kávu ozvláštní. Přitom příprava sirupu…
Obliba medových dortů sebou přinesla i další moučníky tohoto typu. Medovníková roláda je toho dokladem. Je to jednoduchý a nenáročný moučník plný karamelového krému,…
Pokud se nemůžete rozhodnout, zda byste si radši dali vláčnou bábovku nebo voňavý perník, připravte si tuto výbornou perníkovou bábovku. Do těsta přidejte i sušené fíky…
Další z osvědčených receptů na chutné perníčky najdete v tomto postupu. Udělejte si ve svátečním čase chvilku na přípravu těsta, péct a zdobit můžete klidně až za…
Tématická velikonoční zahrádka z perníčků upoutá originálním pojetím. Stačí z perníkového těsta vykrájet tvary s velikonočním motivem, ozdobit barevnou cukrovou polevou…
Perníčky jsou snad nejoblíbenější a nejvíc variabilní pochoutkou dětí. Ať už se jedná o Vánoce, Velikonoce nebo svatbu, perníčky se hodí vždy. Vánoční perníčky však mají…
Všechny suroviny smícháme. Necháme chvíli odpočinout. V lívanečníkové pánvi smažíme lívanečky dozlatova.Termizovaný sýr podle chuti rozmícháme s medem a připraveným…
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a na vále vypracujeme hladké těsto. Necháme ho půl hodiny v lednici odpočinout. Mezitím připravíme náplň.Jablka oloupeme a…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Oddělíme si 150 g krému Nutspread, smícháme jej s vejcem a lžičkou koření do perníku a rozprostřeme na dno formy. (Podle potřeby lze…
Nejprve smícháme marinádu: Zázvor, česnek, cibuli očistíme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy. A přidáme ostatní ingredience kromě vína!!!! V marinádě pečlivě…
Celá vejce (žádné oddělování bílků a žloutků) ušleháme do pěny spolu s troškou teplé vody (3-4 polévkové lžíce). Přidáme vanilkový cukr, poté normální a ušleháme na…
Vše jednoduše smícháme a na pečícím papíru rozetřeme na tvar velké sušenky jako na fotce.Sušenku pečeme na 180°C dozlatova.
1.) Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Našlehejte změklé máslo se žloutky a oběma cukry. Poté do hmoty zašlehejte tekutý med, citrónovou kůru a perníkové koření. 2.…
Je to klasický recept, který drží po upečení tvar.Těsto nechat odležet v lednici a pak se jednotlivé části vykrajují podle libovolného nákresu a slepují se polevou. U…
Všechny sypké suroviny důkladně promícháme. Přidáme banán rozmačkaný vidličkou na kaši, olej a vodu a vymícháme středně husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený…
Veškeré ingredience smícháme a na vále vypracujeme vláčné, nelepivé těsto.Vyválíme na 2-3 mm a vykrajujeme kolečka. Použila jsem skleničku cca o průměru 5 cm.Do misky…
Receptů na perníčky existuje nespočet a snad každý má ten svůj ozkoušený. Perníčky připravené dle tohoto receptu chutnají po medu a jsou po odležení krásně měkké.…
Mezi oblíbené podzimní suroviny patří dýně, jablka a ořechy. Jejich chutě spojíme v tomto dobrém koláči. Těsto provoněné perníkovým kořením plníme vařenou směsí a na…
Perníčky patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Ale můžete je upéct i kdykoli jindy, když budete potřebovat drobné zdobené pamlsky. Třeba jako pozornost kolegům nebo…
Perníčky jsou symbolem Vánoc a lidé v mnoha domácnostech si bez nich adventní čas ani nedokážou představit. Vyzkoušejte tento recept, třeba se stane vaším oblíbeným a…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Není to žádná výjimka, že se dorty podávají již dopředu rozdělené na porce, ale tento je přece jen trochu jiný: Každý dílek klínovitého tvaru zde totiž připomíná díky…
Hrušku či jablko omyjte, rozpulte a vyjměte jádřinec. Jednu polovinu nakrájejte na tenké plátky (na ozdobu), druhou na malinkaté kostičky. Ty poté přendejte do rendlíku,…