

Tmavá omáčka s rozinkami a sušenými švestkami, uzenou krkovičkou a vídenským knedlíkem
Suroviny 4-6 porcí
- 1 kelímek povidel
- 1 máslo
- panák domácí slivovice
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- 1/2 l vody
- cukr dle chuti
- hrst rozinek
- hrst sušených švestek
- špetka mleté skořice
- špetka perníkového koření
- Uzená krkovička
- Vídeňský knedlík jako příloha
Postup přípravy receptu
V kastrolu si rozpustíme máslo, přidáme mouku a necháme zatáhnout dohromady.
Lupneme tam panáka.
Pak přilijeme vodu.
Za stálého míchání přidáme ostatní ingredience. Mícháme až do zhoustnutí.
Povaříme.
Krkovičku dáme do pekáče s trochou vody a přepečeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tmavá omáčka s rozinkami a sušenými švestkami, uzenou krkovičkou a vídenským knedlíkem
-
Zbytečně dlouhý název "Slivovačka"