Lilek, cuketa, rajče zapékané se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenUmytú zeleninu osušíme, pokrájame na slabé kolieska (0,5 cm), uložíme na peč. papier na plechu. Zľahka štetcom pretrieme olejom, osolíme, posypeme korením, pokladieme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Umytú zeleninu osušíme, pokrájame na slabé kolieska (0,5 cm), uložíme na peč. papier na plechu. Zľahka štetcom pretrieme olejom, osolíme, posypeme korením, pokladieme…
Těsto na záviny můžeme vytvořit z různých surovin. V tomto receptu použijeme brambory do základu těsta. Jedno připravíme naslano přidáním nastrouhaného sýru do těsta a…
Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina…
Jako zajímavé pohoštění, které zpříjemní chvíle, kdy čekáme na grilované maso, můžeme podávat tyto křupavé pečené tyčinky z kynutého těsta. Ochutit je můžeme grilovacím…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Dno zapékací misky vyložíme plátky másla, zasypeme cibulí nakrájenou…
Kuře očistíme a rozpůlíme. Na dno řimského hrnce naklademe vrstvu (asi polovinu) kysaného zelí, posypeme grilovacím kořením, špetkou…
Bůček v užších kusech dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl, rozkrojené stroužky česneku, kuličky pepře a bobkové listy. Vaříme do doby, až je maso měkké – zhruba 45 minut.…
vločky namočené přes noc ve vodě necháme řádně okapat. Zeleninu povaříme s masoxem, scedíme, cibuli osmahneme a spolu s ostatními ingred přidáme k vločkám. Vytvoříme…
Brambory z předchozího dne rozdělíme na dvě půlky. Jednu půlku dáme do slabě vymazané misky. Potom si nakrájíme na kousky cibuli a osmažíme slabě do růžova, přidáme…
Řízky si naklepeme, osolíme, okořeníme a položíme na dno pekáčku. Na ně navrstvíme plátky anglické slaniny, pokrájenou cibuli na kolečka, papriku na proužky a brambory…
Pórek na kolečka spaříme vařící vodou (aby změkl), salám na kostičky - můžeme osmažit, mleté maso, jestli použijeme, osmažíme a necháme okapat z oleje. Vymícháme mléko…
Kuřecí stehna si omyjeme, vysušíme, dáme do pekáče, který potřeme olejem. Stehna osolíme, vydatně posypeme Adžikou a mírně bylinkovým grilovacím kořením, podlijeme malým…
Každé prso překrojíme na 2 plátky. Trošku naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Listy kapusty dáme na několim minut do horké vody, aby změkly.…
Plátky panenky rozklepeme paličkou, mírně osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. V oleji rozmícháme grilovací koření a sladkou mletou papriku a plátky masa vložíme do…
Pórek omejeme a do půlky rozříznemé do délce. Rozdělíme na pláty, znovu promejeme, protože u velkého pórku je hlína vevnitř. Kuřecí prsa prořežeme na plocho na roládu.…
Vařené maso necháme vystydnout, aby se dobře krájelo. Uvaříme brambory a také je necháme zchladnout. Pak maso nakrájíme na kostičky, slaninu na malinké kostičky (lze…
Kuřecí prsní řízky rozřízneme podél v půli. Trochu naklepeme a osolíme.Těstíčko : Do misky rozklepneme 4 celá vejce a rozšleháme vidličkou. Přidáme trochu…
Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky.Pokrájenou cibulku dáme na rozpálenou pánev s trochou oleje.Přidáme nakrájené kuřecí maso, posypeme grilovacím kořením a restujeme…
Maso nakrájíme na nudličky nebo kostky. Na půl hodiny naložíme maso do marinády z oleje, soli, pepře, grilovacího koření a 1 lžíce Solamylu.Maso dáme orestovat na pánev,…
Slepici, zbytky drůbežího masa (kosti, kůže apod.) a vepřovou kůži uvaříme. Maso obereme s kostí (necháme na kousky) vepřovou kůži pomeleme. Kabanos a uvařena vejce…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, pórek nebo cibuli na půlkolečka, řapíkatý celer zbavíme vláken. Do dvou kastrolů nalijeme trochu oleje. Do zeleninového…
Křidélka očistíme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokrájíme je v kloubu na jednotlivé dílky (lépe se to pak okrajuje a okusuje), špičky křidélek můžeme přidat do…
Brambory oloupeme a uvaříme v celku na skus. Brokolici bez košťálu dáme na pařák a vaříme v páře do poloměkka. Pórek nakrájíme na půlkolečka, slaninu na tenké nudličky…
Brambory připomínající harmoniku můžeme podávat jako přílohu nebo i jako samostatný bramborový pokrm třeba u grilování. Do zářezů skládáme klobásu, špek, cibuli, česnek…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 13. 6. 2024 11:21
Přidáno 13. 6. 2024 11:00
Přidáno 13. 6. 2024 10:11
Dort pro prezidenta T. G. Masaryka: S vůní mandlí a čokolády podle receptu slavné Marie Janků-Sandtnerové chutná božsky
Grilovaný celer: Naložený do té správné marinády nahradí dokonce steaky, před přípravou je vhodné ho krátce předvařit
Malý, ale šikovný ponorný mixér: Drtí, mixuje i šlehá a přitom nezabírá skoro žádné místo!