Závin z bramborového těsta na slano i na sladko
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto na záviny můžeme vytvořit z různých surovin. V tomto receptu použijeme brambory do základu těsta. Jedno připravíme naslano přidáním nastrouhaného sýru do těsta a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto na záviny můžeme vytvořit z různých surovin. V tomto receptu použijeme brambory do základu těsta. Jedno připravíme naslano přidáním nastrouhaného sýru do těsta a…
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a vývaru. Okořeníme ji trochou mleté papriky, grilovacím kořením a provoníme skořicí. Spolu s masovými kuličkami a…
Kuřecí maso je ideálním zdrojem bílkovin. Pokud si kuřecí závitek dáš k obědu, můžeš si vybrat jakoukoliv přílohu (rýže, kuskus, brambory a další). Chceš si dát kuřecí…
Jemné kuřecí maso skvěle doplní výrazná marináda s česnekem, zázvorem, medem a špetkou chilli. Maso se v ní musí nechat dostatečně dlouho odležet a zbylou marinádou jej…
Připravte si rychlý a výživný pokrm plný chutí – kuskus s kuřecím masem a cizrnou. Tato kombinace jemného kuskusu, šťavnatých kousků kuřecího masa a výživné cizrny…
Vychutnejte si dokonalou kombinaci chutí se zapékanými vepřovými řízky se smetanou. Tento lahodný pokrm spojuje šťavnaté vepřové řízky s bohatou smetanovou omáčkou,…
V létě se rádi setkáváme s rodinou i přáteli a rádi pro ně připravujeme pohoštění. Grilovací sezóna je v plném proudu, vyzkoušejte tedy něco jiného a připravte topinky s…
Žampiony portobello jsou často využívány jako náhražka masa a není divu. Jejich chuť je plná, struktura šťavnatá a příprava jednoduchá a rychlá. Připravte si zapečené…
Slané tyčinky jsou křupavým a chutným pohoštěním, které se hodí na každou příležitost. Ať už jako svačinka, k vínu, nebo na večírek s přáteli, vždycky sklidí úspěch.…
Dozlatova osmažený řízek a dobrý bramborový salát je vánoční klasika. Pokud řízky před smažením naložíme do jogurtu, budou pěkně křehké a lahodné. K řízkům podáváme…
Opravdu velmi jednoduchý a velmi rychlý pokrm, který zvládnou samostatně připravit i teenageři. Jednoduše smícháme uvařené těstoviny s orestovaným kabanosem a plechovkou…
Smažené cibulové kroužky obalené v pivním těstíčku jsou ideální chuťovkou pro posezení s přáteli u vychlazeného piva, k televizi, nebo jako příloha k hamburgeru. Kroužky…
Šťavnatý kuřecí plátek s broskví a sýrem je jednoduché jídlo, které zvládnete za pár minut. Sladká broskev v kombinaci s masem a sýrem vytváří nečekaně harmonické…
Jídla z jednoho pekáčku sklízí úspěch nejen u strávníků. Ocení ho zejména hospodyňky, protože příprava nezabere moc času a ušpiní se minimum nádobí. Tentokrát jsme k…
Vepřová krkovice ochucená grilovacím kořením přímo vyzývá k podávání s přílohou jemnější chuti. Tou pravou volbou je dýňovo-bramborové pyré zjemněné máslem. Skvěle…
Uvaříme brambory. Mezitím než vychladnou, tak na másle osmahneme zeleninu. Máslo necháme rozpustit a přidáme cibuli, na kostky nakrájenou klobásu, mrkev, celer, petržel…
Plátky masa naklepeme a okořeníme. Necháme odležet. Každý plátek poklademe plátkem sýra, plátkem šunky. Doprostřed plátku naklademe i listy špenátu. Plátek zarolujeme do…
Prsíčka si rozkrojíme asi na 100 g plátky a každý plátek mírně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a rozkrojíme na 4 díly tak, aby se do každého…
Maso nenaklepáváme, jen rukou promačkáme a vytvarujeme pěkný steak. Gril nebo pánev lehce pokapeme olejem a necháme ho pořádně rozpálit. Na rozpálený olej vložíme maso…
Plátky krkovičky osolíme,opepříme posypeme grilovacím kořením. Naložíme je přes noc nebo aspoň na 4 hodiny do marinády, kterou si vytvoříme z olivového oleje, hořčice,…
Panenku nakrájíme na větší kousky, dáme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme koření, česnek a olej. Promícháme a necháme aspoň 2 hodiny uležet.Cibuli oloupeme, nakrájíme…
Křidélka posypeme grilovacím kořením a naskládáme do PH,na ně položíme plátky másla, přilijeme 1dcl vody a zapneme PH na 1.stupeň cca 3hodinky(záleží kolik masa tam dáme…
Nejdříve si v hrnci na oleji osmahneme kabanos nakrájený na kostičky, potom přidáme zavařené zelí a ještě chvíli restujeme, dále přidáme prolisovaný česnek, osolíme…
Vinnou klobásu stočíme do "klubíčka", sepneme párátkem nebo špejlí, aby se nerozmotala, obalíme v mouce, do které můžeme přidat koření podle chuti - grilovací, papriku…