Kuřecí maso v celerové omáčce

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

3 stehenní řízky
1 střední celer
1/2 pórku
1 cibule
máslo
olej
2 lžíce hladké mouky
180 g zakysané smetany
zeleninový vývar nebo voda
grilovací koření (nebo jiné, vaše oblíbené)
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl
pepř
špetka cukru
špetka kurkumy
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a poprášíme grilovacím kořením. Rozehřejeme olej s kouskem másla a maso opečeme z obou stran do zlatova. Malinko podlijeme a dusíme do měkka. Maso vytáhneme a udržujeme v teple.

  2. Pórek a cibuli nakrájíme na kousky, celer nastrouháme. Do pánve s výpekem přidáme kousek másla, cibuli, pórek a necháme zesklovatět.

  3. Přisypeme celer a restujeme, až začne trochu chytat barvu. Podlijeme vývarem jen tak, aby byl zároveň s celerem. Přidáme sůl, bobkový list, kurkumu a nové koření. Dusíme asi 10 minut.

  4. V trošce vývaru rozmícháme mouku a přidáme k celeru. Vaříme dalších 10 minut, vytáhneme koření a omáčku rozmixujeme. Ke konci vaření přidáme zakysanou smetanu, zamícháme a jen krátce povaříme. Maso můžeme dát do omáčky prohřát.

  5. Dochutíme cukrem podle chuti a čerstvě mletým pepřem. Musí tam být lehce cítit. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 251 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí maso v celerové omáčce

Tématické fráze: kureci maso na celeru maso na celeru celerová omáčka k masu kuřecí maso s celerem kuřecí maso recepty recepty z kuřecího masa celerová omáčka s kuřecím masem celerova omacka celerová omáčka s kuřetem výborné maso na celeru kuřecí maso kureci na celeru celerová omáčka recept maso s celerem omáčka s kuřecím masem kruti maso s celerovou omackou kuřecí maso recept kuřecí na z celeru omáčka z kuřete kuřecí maso na z celeru

Zapomněl/a jsem heslo