Pečená krůtí stehna s nádivkou

k.radulka Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny PT2H00M 6 porce Drůbeží maso 8 názorů

59

Suroviny

3 krůtí stehna
grilovací koření
bylinková sůl
voda
Nádivka:
hrst mandlí
1 toustový chléb
mléko dle potřeby na namočení
4 vejce
bylinková marináda
20 dkg anglické slaniny
jarní cibulka větší nebo dvě malé
Na omáčku:
výpek z masa
voda
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehna stáhnu z kůže ke kosti, ale neodřežu, nechám na kosti.

  2. Udělám si nádivku - namočit chléb, osmažit slaninu, z vaj. bílků sníh a vše smíchat a dochutit bylinkovou marinádou jak kdo má rád výrazné.

  3. Sešiju k sobě konce kůže, kousek nechám volný a naplním nádivkou, dozašiju, aby nevytekla - neplníme až po okraj, jinak praskne jako mně.

  4. Dáme do pekáčku, okořeníme a pečeme při 220°C cca hodinku přiklopené.

  5. Vyndáme maso s nádivkou. Pekáček dáme na plotnu, výpek svaříme, zahustíme hl. moukou rozmích. v troše vody, podlejeme vodou dle potřeby a provaříme.

Poznámka

Podáváme s čím jen chceme, dobrou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená krůtí stehna s nádivkou

  • Kityna Kityna(neregistrovaná)

    Včera jsem zrovna koupila krůtí stehna,vyzkouším,ale s tím šítím se mi to nechce,něco vymyslím...www,toprecepty ,.cz

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Hm,našla jsem v mrazáku krůtí stehno,tak vyzkouším;-):-)+

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

  • Jana Remkova Jana Remkova

    :-p mňam!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    prý slint...:-D:-))jóó,tak je to...:yes::-)):-D+4

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Radulko, krůtí stehýnka jsou jedna báseň a moc ráda z nich vařím, proto určitě vyzkouším(já to dělám jinak) a ty máš 3.bodíka:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    hmmmm:-*To musí být dobrůtka.Radulko za 2 :yes:

    Odpovědět

  • socatko socatko

    slint :-p:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo