Dalmatská pašticada
Recept ještě nebyl hodnocenMaso v celku se prošpikuje slaninou, celým česnekem a pár hřebíčky, zalije se trochou vinného octa a dá se do druhého dne odležet. Druhý den maso vyndáme, otřeme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso v celku se prošpikuje slaninou, celým česnekem a pár hřebíčky, zalije se trochou vinného octa a dá se do druhého dne odležet. Druhý den maso vyndáme, otřeme,…
Na olivovém oleji lehce osmažte cibuli nakrájenou na tenké nudličky. K opečené cibuli přidejte vypeckované švestky rozdělené na polovinu. Vše zasypte cukrem a nechte ho…
Nic to neni, potrebujeme k tomu uz jen ostry nozik, predstavivost a trpelivost ... smich!
Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho,než lze maso oddělit od kostí. Pak vyndáme, obereme…
Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špičku) dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná…
V míse s mlékem nebo vodou namočíme rozlámané rohlíky, pak je vymačkáme a dáme zpět bez tekutiny, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, k tomu 1 cibuli nakrájenou na…
V hrnci na tuku zpěníme nasekanou cibuli, necháme rozvonět koření a lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme protlak, promícháme a podlijeme mírně vodou. Dobře rozmícháme,…
Domácí likér, který svou chutí, vůní i vzhledem připomíná slavnou Becherovku. Podávat ho můžeme při slavnostních příležitostech jako likér ve skleničce na stopce,…
Dršťkový guláš je tradiční české jídlo, které si získalo oblibu svou sytostí a výraznou chutí. Tento klasický pokrm je připravován z hovězích drštěk, které jsou pomalu…
Ideální způsob jak zpracovat větší množství dýně je zavařit ji s ananasem jako kompot. Dýňový kompot s ananasem je skvělou přílohou k pečeným masům. Využijete jak větší…
Pokud máte velkou úrodu dýní, připravte z nich skvělý dýňovo-citrusový kompot se skořicí a hřebíčkem. Hřejivé koření ve spojení s citronem a pomerančem udělá z dýně…
Podzimní dezert využívá dužninu dýně, která se postará o vláčnost a příjemnou barvu bábovky. Výrazná chuť a vůně koření pak navodí takřka vánoční atmosféru. Každopádně…
Ať už horký nebo vychlazený, jablečný kompot s vůní skořice, hřebíčku a kardamonu je pokaždé výborný. Připravíte ho snadno a hodí se jako příloha k hlavnímu jídlu nebo…
Mrkev je podle odborníků tajnou ingrediencí, která rajské omáčce dodává jemnou sladkost a plnější chuť. V tomto receptu ji navíc doplňuje plátek červené řepy, který…
Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. CIbuli očistíme a nakrájíme na drobno.Všechny suroviny dáme do hrnce se…
Tradiční letní oběd se snadnou přípravou pomocí moderní techniky. Kuřecí paličky chutnají vždycky, když jsou dobře propečené a dobře ochucené. Vlastní přípravou oběda…
Mouku smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, změklým máslem nebo Herou, žloutkem, špetkou soli a mlékem a uhněteme hladké těsto. To dáme do lednice…
Nejdříve si namočíme 50 g brusinek do vína s hřebíčkem. Můžeme nechat i přes noc. Bažanta pořádně dočistíme, omyjeme, osušíme. Vezmeme plátky slaniny a snažíme se jí…
V hrnci osmažíme cibulku, dáme na čtvrtky nakrájená rajčata a zalijeme 1 litru vývaru nebo vody a přidáme rozdrcený česnek. Necháme asi 20 minut povařit.Poté vše…
Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky, nebo použijeme vykrajovátko na brambory, z uvedených surovin svaříme nálev. Meloun rozdělíme do sklenic, do každé přidáme 1…
Kachna na divoko s trochu netradičním zelím, jehož tajnou ingrediencí je višňový džem. Neobyčejná chuť zelí vynikne i díky červenému vínu, které je použito také na…
Sváteční kafíčko si přímo volá po speciální příchuti. Ať již bude vonět a chutnat po perníku, nebo po směsi koření, určitě vaší kávu ozvláštní. Přitom příprava sirupu…
Lehký a osvěžující dezert, který potěší během celého roku – zejména v období sklizně jablek. Kousky jablek, zalité vanilkovým pudinkem, střídáme s vrstvou piškotů. Před…
Šťavnatá kuřecí stehna dušená s rajčaty, paprikou a kořením jsou klasika, která nikdy nezklame. Jemná smetanová omáčka, zelenina a voňavé koření dodají pokrmu hloubku a…