Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 020 kJ / 6 697 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,98 g |
Tuky | 241,65 g |
Vláknina | 34,11 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 169 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 944,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypu mouku, cukr a sůl, vše promíchám, udělám důlek a do něj naliji ve vlažném mléce a lžičce cukru zmlazené droždí. Trošku zapráším moukou a nechám pracovat.
Krok 2: Mezitím do kastrůlku dám žloutky, veškerý rozpuštěný tuk, rum, doliji mlékem, promíchám (vše musí být vlažné ) a toto po částech zapracovávám do těsta. Těsto vypracuji vláčné, pro začínající kuchařinky uvádím, že zde je třeba si s ním pohrát. Já to dělám tak, že až ho mám úplně hotové, tak si ho rozdělím asi na 5 dílů, udělám z něj bochánky a ty pak na stole ručně propracovávám jako kdybych dělala houskové knedlíky.
Krok 3: Vrátím zpět do mísy a tuto proceduru během kynutí nejméně 4x opakuji. Pak je to těsto tak dobře vypracované, že ho už při dělání tvarů vůbec nemusím podsypávat moukou.
Krok 4: Na podložce na tyto kohoutí hřebeny vyválím plát a ten rozdělím na obdélníky o rozměru 10x5 cm, ale této míry se nemusíte držet. Doprostřed každého obdélníku dám pruh makové nádivky a po delší straně k sobě pevně přitisknu.
Krok 5: Pak radýlkem po přehnuté straně udělám zářezy a na plechu, vymaštěném sádlem, vytvaruji do obloučku. Nechám je ještě asi 15 minut v teple nakynout, pak je potřu rozšlehaným vajíčkem a peču v troubě při 180°C. Upečené pocukrujeme.
Zveřejněno 17. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kohoutí hřebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1nB
Moje poznámka
Kohoutí hřebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1nB
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 18 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 20 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 6 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 8 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 9 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 10 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 10 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 11 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 12 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 12 hodinami
Tématické fráze:
makové hřebeny,
kynuté hřebeny,
hřebeny recept,
tvarohové hřebeny,
makovy hreben,
cukroví hřebeny,
recepty pro žlučníkáře,
kynute makove hřebeny,
cukrovi pro zlucnikare,
kynute orechove hrebeny,
hřebeny s tvarohem,
makové hřebínky,
hřebeny cukroví,
makový hřeben kynutý recept,
makové hřebeny kynuté,
makovy hreben recept,
ruměnky recept,
ořechové hřebeny,
makove hrebeny recept,
kynutý ořechový hřeben
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
máslo,
zlatá haná,
sádlo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
žloutek,
rum,
droždí čerstvé,
mléko,
mák mletý,
cukr,
koření hřebíček,
džem rybízová,
skořice,
cukr vanilkový,
jablko,
perníčky ruměnky,
rozinky,
rum
Komentáře (18)